Swallow The Sun – Hallgasd meg új lemezüket

Moonflower címmel megjelent a melankolikus doom/death metalt játszó Swallow The Sun új lemeze, amiről Juha Raivio gitáros / dalszerző az alábbiakat nyilatkozta:

Tudom jól, hogy nem kéne ezt mondanom, de rettentően utálom ezt az albumot, Utálom azt, amilyen érzéseket vált ki belőlem, és utálom azért is, amit jelent számomra magánügyileg. Bárcsak ne így lenne. De ugyanakkor persze őszintén szeretem is. És ez az, ami számít, mert mások számára az érdektelen, hogy milyen érzéseket vált ki belőlem. Nekem olyan ez az album, mint egyfajta tükör, amit az önmagamban való csalódás felé tartok. Ugyanakkor hinni akarom azt is, hogy ennél több van bennem. De erről a továbbiakban inkább nem akarok beszélni. A lényeg az, hogy a zene mindenki számára mást és mást jelent – ez a szép az egészben. Nincs benne konkrét jó vagy rossz dolog.”

 A lemez mellé bónuszként egy instrumentális anyag is érkezik. Ezen az album dalainak instrumentális, vonós hangszerekre komponálták változatai kaptak helyet.

Amikor 2020 őszén befejeztem az album zenéinek megírását, elkezdtem átdolgozni az összes dalt hegedűre, brácsára, csellóra és zongorára. Főleg azért, mert kíváncsi voltam, hogy milyen lenne egy intimebb hangulatú verzióban hallani őket. Igazán gyönyörű volt megtapasztalni, ahogy ezek a dalok ebben a formában életre keltek, élőben felvéve egy nagy finnországi templomban. Hallani a zene visszhangját, érezni a régi hangszerek lelkét, amelyeket valódi emberek szólaltattak meg ezen a szent helyen. Van valami a vonósokban, amely képes belevarázsolni egyfajta törékeny szépséget  a dalokba, amelyek egyébként annyi fájdalmat hordoznak. Visszatekintve, talán csak önmagamnak írtam meg ezeket a verziókat, hogy legalább valamiféle szépséget és vigaszt halljak és érezzek a dalokban, talán.

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.