Terra Odium – Hamarosan érkezik a progresszív metalos szupergoup első lemeze

Június 11-én a Frontiers Music Srl gondozásában jelenik meg a progresszív metalos szupergoup, a Terra Odium első nagylemeze Ne Plus Ultra címmel. A zenekar tagjait nagyrészt a norvég metal színtérről jól ismert zenészek alkotják: Øyvind Hægeland (Manitou, Spiral Architect, ex-Arcturus) ének-gitár, Bollie Fredriksen (Manitou, Den Saakaldte, Harm, Melted Space) gitár, Steve Di Giorgio (Testament, Death, Sadus, Obituary, Control Denied,  Dragonlord, stb…) basszusgitár és Jon Phipps (Dragonforce, Moonspell, Angra, Amorphis, Hatespear) billentyűk és Asgeir Mickelson (Veil of Secrets, Vibeke Stene Spiral Architect, ex- Ihsahn, ex-Borknagar, Sarke, Vintersorg, stb…) dobos. Vendégként meghívták a Tristania és a Green Carnation soraiból ismert Kjetil Nordhus-t, aki operás énekeivel emeli a produkció fényét. Lemezük első felvezetőjeként The Clouded Morning daluk videóját nézhetitek meg.

A zenekarról és magáról a dalról Øyvind Hægeland ötletgazda így beszélt:

Mivel a progresszív zenei élet az idők folyamán megváltozott, több billentyűzettel, klasszikus hatásokkal lett tele, mi vissza akartunk térni a régi módszerekhez a gitár-centrikusabb zenéhez. De ugyanakkor megpróbáltunk felfedezni új zenei tájakat is, amik csak pluszt tudnak adni a Terra Odium old-school gitárvezérelt nehéz és dallamos világához.

A The Clouded Morning egy fantasztikus költemény Jones Very-től, és többféleképpen is értelmezhető. Mindig megpróbáljuk egyesíteni a szövegeket és a zenét, szinte úgy, mint egy film partitúrája.”

Terra Odium – Ne Plus Ultra

(Frontiers Music Srl)

1. Crawling

2. The Road Not Taken

3. Winter

4. The Shadow Lung

5. The Thorn

6. It Was Not Death

7. The Clouded Morning

június 04.,
június 22.,
június 23.,
június 25.,
június 28.,
június 30.,