THE CASUALTIES – INTERJÚ

Hamarosan ismét Magyarországra látogat New Yorkból a The Casualties zenekar. Dobosukat, Meggers-t sikerült elcsípnünk néhány kérdés erejéig.

Hogy vagytok? Készen áll a zenekar arra, hogy a nyarat Európában töltsétek? Ahogy látom, rengeteg koncertetek van szerte a kontinensen, és még Ázsiában is.

Jól vagyok, bár fáradtan és kicsit másnaposan a tegnap esti athéni fellépés miatt, de túlélem. És igen, ez egy nagyon hosszú turné. Összesen 50 koncert. Amennyire csak lehet készen állok.

Hogyan tudsz 100%-os teljesítményt nyújtani a színpadon, miközben szinte minden nap koncerteztek? Mennyi időd marad pihenésre, városnézésre vagy bármi másra?

Mindig is azt mondtam, hogy a színpadon töltött egy óra minden estének a könnyebbik része. Amikor a színpadon vagyunk, elmúlik az is ha fáradtak vagyunk, vagy éppen az is ha nem vagyunk a legjobb passzban. Az egész utazás, a várakozás, a felszerelésünk, a merch és a személyes táskáink cipelése nem könnyű. Ha közben nagyon keveset alszunk, az még nehezebbé teszi. De azért csináljuk, mert szeretjük. Hálásak vagyunk minden emberért, aki megjelenik és támogatja ezt a zenekart.

Ami a setlistet illeti…Hogyan készítitek el? Vannak prioritásaitok a dalok tekintetében? Mennyit változtattok a setlistán a különböző koncerteken?

Szeretnénk a közönség kedvében járni. Ezért mindig vannak olyan dalok, amikről tudjuk, hogy játszani kell. Azokat a dalokat, amelyeket az emberek szeretnek és várnak. De olyan dalokat is akarunk játszani, amiket mi szeretnénk. Szóval mindig próbáljuk keverni, hogy ne ugyanaz legyen a szett minden turnén. Az élet az egyensúlyról szól.

Mi a legjobb és mi a legrosszabb egy ilyen hosszú turnéban?

Ahogy már említettem, a legjobb rész az az egy óra a színpadon. Látni, ahogy az emberek megőrülnek az általad írt dalok miatt, a legjobb érzés. A legrosszabb a pihenés hiánya és a sok utazás közben. Órákon át csak várni. Nehéz ennyi hétig távol lenni a feleségemtől és a kutyámtól.

Milyen emlékeid vannak Magyarországról?

Mindig is szerettünk Magyarországra jönni. Remek rajongótábora van, akik mindig sörrel akarnak minket üdvözölni.

Legutóbb 2023 novemberében játszottatok Magyarországon, most pedig visszatértek hozzánk, de nem Budapestre, hanem Orfűre a Toxic Weekend Fesztiválra, The Exploiteddel egy napon. Mit vársz ettől az igaz punk/hardcore fesztiváltól?

Olyan közönséget várok, aki hatalmas energiával van tele, és készen állnak egy punk rock mulatságra. Nem beszélve arról, hogy játszhatunk az Exploiteddel, akik jó barátaink és nagy hatással vannak ránk. Megtiszteltetés számunkra, hogy részesei lehetünk ennek az őrült fesztiválnak.

Mit üzensz a rajongóknak a Toxic Weekendre?

Rúgjatok be, érezzétek jól magatokat, és legyetek tisztelettudóak mindenkivel, aki körülöttetek van. Maradjatok hidratáltak, ne felejtsétek el a naptejet. A lényeg, hogy érezzétek jól magatokat, vigyázzatok egymásra!

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.