THE CURIOUS KIND – így szól a Faith No More ‘magyarul’

A még viszonylag frissnek számító hazai prog-rock banda, a The Curious Kind egy nem mindennapi feldolgozással rukkolt elő, mellyel a nagy múltú és hatalmas hatású zenekar munkássága előtt tiszteleg.
Legutóbb megjelent daluk, a Born Again után most egy feldolgozással jelentkezett a zenekar, a választás a Faith No More ikonikus Ashes to Ashes című szerzeményére esett.

A TCK már több kedvencét elővette koncertjein, hallhattunk már tőlük A Perfect Circle és Muse dalokat is, de az FNM slágere eddig minden alkalommal elhangzott. A dalt a próbatermükben, a Pinewood Studioban vették fel vágás nélkül, egy az egyben, ahogy látjuk és halljuk. A hangot Köge keverte, a képet Horváth Richárd rögzítette. Kovács Greg a zenekar énekese elmondta:

“Amikor teljes lett a létszám a zenekarban, akkor felmerült, hogy érdemes lenne pár feldolgozást gyakorolni, először csak amolyan összeszokás-összemelegedés céllal. A Faith No More ötlet azt hiszem pont tőlem származott, ami nem meglepő, de a többiek is azonnal rábólintottak. Isten ments, hogy elkezdjek áradozni arról, hogy mennyit jelent nekem a banda, mert nem tudnám rövidre fogni…
… az Ashes to Ashes-ről viszont annyit, hogy egy monumentális, tökéletesen megírt dal, sose lehet megunni. Nagyon hálás feladat játszani is, énekelni pedig különösen. Mivel minden koncerten játsszuk a dalt, így adta magát, hogy megörökítsük. Sőt úgy néz ki, folytatni is fogjuk a sort más feldolgozásokkal is.”

A zenekar jelenleg első nagylemezén dolgozik és közben nagyban készülnek első Sziget Fesztivál-os fellépésükre is, mely a zárónapon, augusztus 12-én lesz a Light Stage színpadon.

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.