Trash Tape Therapy
Face Of Terror [EP]

(Rodel Records • 2019)
boymester
2021. január 5.
0
Pontszám
7

Nemrég foglalkoztam a német Violent Frustration nevű grindcore/death formáció Do It Yourself című 2020-as EP-jével és ebből a közegből érkezett hozzám most egy kevésbé új, de legalább annyira intenzív cucc egy mellékprojektből. Ez nem más, mint a zenekar énekese, Toby által működtetett Trash Tape Therapy nevű zenekar. Mivel nem esik messze az alma a fájától, most is a jó öreg grind határvidékén kell keresgélnünk, ha ehhez az anyaghoz szeretnénk közel kerülni, azonban teljesen más hangulattal rendelkezik, mint a fő csapat. Míg a Violent Frustration komoly témákkal komolytalankodik, addig a Trash Tape Therapy pusztán a szórakoztatást tűzte ki célul és egyetlen dolog imádata köré épül, ez pedig az egyre inkább eltűnő VHS korszak. Magam is nagy tisztelője vagyok ennek a műfajnak, hiszen az én gyermekkoromat is meghatározták a videotékák és kölcsönzők, ahonnan viszonylag olcsón juthattunk hozzá azokhoz a filmekhez, melyek külföldön már évekkel ezelőtt lefutottak. Ráadásul különös érzékkel ráleltem a sokadrangú horrorfilmekre is, mely egy tartósnak bizonyuló szerelmet eredményezett. A zenekar nem is csinál mást, csak ezekre a filmekre reflektál imádattal egy-egy energiabombával.

Amíg a Do It Yourself esetében azonban nehezen tudtam eldönteni, hogy egy EP-ről van-e szó, vagy teljes anyagról, itt nem volt gondom ezzel. A Face Of Terror-nak nincs kohéziója, csupán átlagos, de jó grind dalok egymásra halmozásából áll, melyek egy-egy filmre kívánnak reflektálni. Ráadásul az anyag “Part 4” alcímmel is rendelkezik, amit a borítón nem tüntettek fel: tehát ez már egy évek óta futó sorozat újabb része. Szerencsére ugyanúgy erős témákat illetően, mint a Violent Frustration és némi műfaji változatosságért sem kell a szomszédba mennie. Itt kevésbé érvényesül az ökölrázó hardcore, van helyette viszont sokkal több punk lazaság és néhány egyértelműen thrash metalos menetelés. A vokál terén kevesebb a hörgés és több a magasabb, torz sikoly, valamint a csordavokál is nagyobb szerepet kap. A tíz tétel, melyek összesen 10 percet rabolnak el tőlünk, igencsak komoly tempót diktál, pont ezért lett kedvenc a könnyedebb lüktetést is nyújtó Flesh Eating Mothers és Mad Dog, de kifejezetten jól esett a záró Mindcrash skálázós thrash témája is.

Nem egy kiemelkedő anyag tehát a Face Of Terror, de szórakoztató mivolta miatt nehezen tudnék rosszat mondani róla. Jól szól, alaposan odacsap és enni sem kér sokat…legfeljebb egy kis húst. A mi csontjainkról… A kiadványt beszerezhetitek a Rodel Records segítségével, vagy közvetlenül a bandától kazetta és kislemez (vinyl) formátumban is.

Downset Downset
június 10.
Flogging Molly Flogging Molly
június 14.
No Warning, Simulakra No Warning, Simulakra
június 15.
Comeback Kid Comeback Kid
június 19.