Trash Tape Therapy
Face Of Terror [EP]

(Rodel Records • 2019)
boymester
2021. január 5.
0
Pontszám
7

Nemrég foglalkoztam a német Violent Frustration nevű grindcore/death formáció Do It Yourself című 2020-as EP-jével és ebből a közegből érkezett hozzám most egy kevésbé új, de legalább annyira intenzív cucc egy mellékprojektből. Ez nem más, mint a zenekar énekese, Toby által működtetett Trash Tape Therapy nevű zenekar. Mivel nem esik messze az alma a fájától, most is a jó öreg grind határvidékén kell keresgélnünk, ha ehhez az anyaghoz szeretnénk közel kerülni, azonban teljesen más hangulattal rendelkezik, mint a fő csapat. Míg a Violent Frustration komoly témákkal komolytalankodik, addig a Trash Tape Therapy pusztán a szórakoztatást tűzte ki célul és egyetlen dolog imádata köré épül, ez pedig az egyre inkább eltűnő VHS korszak. Magam is nagy tisztelője vagyok ennek a műfajnak, hiszen az én gyermekkoromat is meghatározták a videotékák és kölcsönzők, ahonnan viszonylag olcsón juthattunk hozzá azokhoz a filmekhez, melyek külföldön már évekkel ezelőtt lefutottak. Ráadásul különös érzékkel ráleltem a sokadrangú horrorfilmekre is, mely egy tartósnak bizonyuló szerelmet eredményezett. A zenekar nem is csinál mást, csak ezekre a filmekre reflektál imádattal egy-egy energiabombával.

Amíg a Do It Yourself esetében azonban nehezen tudtam eldönteni, hogy egy EP-ről van-e szó, vagy teljes anyagról, itt nem volt gondom ezzel. A Face Of Terror-nak nincs kohéziója, csupán átlagos, de jó grind dalok egymásra halmozásából áll, melyek egy-egy filmre kívánnak reflektálni. Ráadásul az anyag „Part 4” alcímmel is rendelkezik, amit a borítón nem tüntettek fel: tehát ez már egy évek óta futó sorozat újabb része. Szerencsére ugyanúgy erős témákat illetően, mint a Violent Frustration és némi műfaji változatosságért sem kell a szomszédba mennie. Itt kevésbé érvényesül az ökölrázó hardcore, van helyette viszont sokkal több punk lazaság és néhány egyértelműen thrash metalos menetelés. A vokál terén kevesebb a hörgés és több a magasabb, torz sikoly, valamint a csordavokál is nagyobb szerepet kap. A tíz tétel, melyek összesen 10 percet rabolnak el tőlünk, igencsak komoly tempót diktál, pont ezért lett kedvenc a könnyedebb lüktetést is nyújtó Flesh Eating Mothers és Mad Dog, de kifejezetten jól esett a záró Mindcrash skálázós thrash témája is.

Nem egy kiemelkedő anyag tehát a Face Of Terror, de szórakoztató mivolta miatt nehezen tudnék rosszat mondani róla. Jól szól, alaposan odacsap és enni sem kér sokat…legfeljebb egy kis húst. A mi csontjainkról… A kiadványt beszerezhetitek a Rodel Records segítségével, vagy közvetlenül a bandától kazetta és kislemez (vinyl) formátumban is.

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.