Wardruna – virtuális lemezbemutató

Hivatalosan január 22-én látott napvilágot a Einar Selvik által vezetett WardrunaKvitravn (fehér holló) című 5. albuma. Ehhez egy virtuális lemezbemutatót is rendeznek. Ezzel kapcsolatos információkat itt olvashattok.

First Flight of the White Raven címmel virtuális lemezbemutatót jelentett be az ambient, dark folk és világzenei hatásokat varázslatosan keverő norvég Wardruna. Az Einar Selvik énekes/multi-hangszeres vezette formáció a nemrég megjelent Kvitravn lemezt mutatja be egy utánozhatatlan online koncert keretében március 26-án. Jegyek február 5-től érhetőek el a hivatalos weboldalon!

Jegyek (február 5, 10:00-tól)
wardrunashop.com/?ref=hmusichungary

A virtuális lemezbemutató Facebook eseménye
www.facebook.com/events/748931092694524

A Wardruna könnyen felismerhető, egyedi hangzásvilágának nincsenek határai; túlmutat időn, nyelveken, és zenei stílusokon. A norvégokat széles körben elismert autentikus és különleges színpadi előadásmódjuk, és az általuk nyújtott sajátos zenei világ teszi kihagyhatatlan élménnyé. 

A világjárvány okozta nehézségek és az élőzene bizonytalan jövője hozta szükség közepette invitálnak most Téged, hogy otthonról éld át velük az új lemez első, élő bemutatóját. Ennek egyrészt célja, hogy a zenekar is kapcsolatban maradjon a közönséggel, és egyben újraálmodják a Wardruna koncertek jelentette élményt egy teljesen új módon. Az előadáson első ízben hallhatod, hogyan szólalnak meg a ‘Kvitravn‘ lemezen hallható friss dalok élőben, illetve a régi szerzemények is felcsendülnek egy teljesen egyedileg, erre az eseményre tervezett környezetben.

Wardruna: 2021-es virtuális előadások

Február 20. – Jorvik Viking Festival, Einar Selvik szóló-előadás – www.jorvikthing.com
Március 26. – ‘Kvitravn’ virtuális lemezbemutató

A Kvitravn lemez – melynek jelentése ‘fehér holló’ – már megjelenése után azonnal figyelemreméltó eredményeket ért el a nemzetközi eladási listákon. A mesteri norvég mesemondók új korongja a Sony Music / Columbia Records / Music For Nations és a By Norse Music terjesztésében jelent meg.

Hivatalos toplisták:
#01 Kanada (World Music)
#01 Ausztria
#02 Németország
#02 Svájc
#03 USA (Americana/Folk)
#11 Norvégia
#12 Svédország
#19 Finnország
#26 Hollandia
#32 Belgium
#50 Egyesült Királyság
#56 Franciaország

További toplistás helyezések:
#01 USA „Top New Artist Album”
#02 Finnország “Physical”
#04 USA “Digital Albums”
#09 USA Billboard “Top Album”
#13 Egyesült Királyság “Vinyl Charts”
#13 Egyesült Királyság “Rock & Alternative” 
#22 Franciaország “Physical Album”

A Kvitravn első helyen volt a megjelenés után három napig az iTunes globális toplistáján, továbbá 17 országban egyénileg is első helyezett volt az iTunes minden műfajt összefoglaló listáján, többek között Németországban, Franciaországban, Kanadában és Hollandiában, de hosszú a sora a további fantasztikus pozícióknak is, hiszen 2. helyezett volt Ausztráliában, 3. az Egyesült Királyságban és 4. az Egyesült Államokban. Az iTunes “World Chart” listán 29 piacra tört be első helyen, köztük az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban is. Ezek mellett a Kvitravn rengeteg speciális kategóriában ért el remek helyezést világszerte.

Hell Vill #19 Hell Vill #19
június 13.
Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.
Hatebreed, Crowbar Hatebreed, Crowbar
június 17.