Welicoruss – Dokumentumfilm a cseh pogány black metalos banda első 15 évéről

A cseh pogány black metalos Welicoruss egy 2 és fél órás dokumentumfilmmel foglalta össze eddigi 15 évét. A Welicoruss 15 Years Of Madness című dokumentumfilmjükön két részre osztva a banda megalakulásától kezdve, egészen a mai napig láthatunk ritkaságokkal teli felvételeket.

Az első részben a bandafőnök Alexey, valamint az egykori tagok mesélik el, mi is történt velük pályafutásuk első “orosz” szakaszán (a kezdetekben még az oroszországi Novoszibirszkben volt a székhelyük). A második részben Alexey 2014-beni Csehországba költözéséről, valamint a banda közelmúltbeli stúdió és koncert tevékenységeiről szól. A film nem mellesleg az orosz és a szibériai metal színtér fejlődését is bemutatja. Minderről a frontember így nyilatkozott:

Igen, 15 év nagyon hosszú idő! Rengeteg dolgot megtapasztaltunk, átéltünk ez idő alatt. Dokumentumfilmünkkel az a célunk, hogy megmutassuk, miért is érdemes ezt csinálni, mi hajt minket, mi a Welicoruss valódi koncepciója. Reméljük, ezt a filmet nem csak a Welicoruss rajongói, hanem általában véve a heavy metal fanok is kedvelni fogják.”

IMRE FIA IMRE X SOLKYM IMRE FIA IMRE X SOLKYM
március 24.
Riverside Metal Fest Riverside Metal Fest
március 24.
Nervy Nervy
március 26.
The Subways The Subways
március 27.