Yawning Man – A sziklák spirituális hangjai

Live At Giant Rock címmel október 30-án jelenik meg a kaliforniai instrumentális desert rocker Yawning Man első koncertalbuma, amit Mojave-sivatag egyedülálló szépségű gigantikus sziklái között rögzítettek. Az 52 perces jam anyaguk témáit a sivatagi tájak, a hatalmas szikla tenger és a Pink Floyd “Live at Pompeii” szabadtéri koncertjének szelleme ihlette.

Régi álmunk volt, hogy abban a környezetben játszhassunk, ami zenénkre erősen inspiráló. Ez most a Covid-19 pandémiája és a társadalmi elhatárolódásból fakadóan megvalósult. A helyzet kihívásokat teremtett sok művésznek, amiben így is helyt kellett állnunk. Kreatívan alkalmazkodtunk hozzá és az alternatívákat kihasználva zeneileg és Sam Grant videográfus segítségével  vizuálisan is kifejezhettük magukat.

Élőben, 2020. május 18-án, a kora reggeli órákban forgattunk az Óriás-szikla látványos és egyben lenyűgözően titokzatos monolitjai között. A Pink Floyd „Live at Pompeii” szellemében az egészet a helyszínen forgattuk le, közönség nélkül, csak a zenekar hangszeres meditációija a Mojave-sivatag nem mindennapi szépségében. Ezek az óriási sziklák valamiféle mágneses spirituális energiájával vonzzák az őslakos amerikai nomádokat, tudósokat, ufó-kutatókat és az utazókat a világ minden tájáról. Az Yawning Man zenéjéhez a legmegfelelőbb helyszínt találta meg.

Lemezükről máris itt van The Last Summer Eye című kilenc és fél perces lenyűgöző képvilágú videója.

január 09.,
február 06.,