Ymberophilia – Egy új hazai, sufni, lo-fi black metal projekt

A sötét énem címmel jelentette meg első lemezét a hazai one-man black metal projekt, a Ymberophilia. Az erősen lo-fi hangzású underground formáció hazai viszonylatban is viszonylag nulla alapfelszereléssel és türelemmel, sok ötlettel és kevés szabadidővel dolgozik. A háttérben álló anonim alkotó minderről így beszélt:

35 éves vagyok, 3 gyermek apja, férj, egy melós ember Zala megyéből. Hétvégén pedig kint hörgök a sufniban. Tízen pár éve szórakozgatok azzal, hogy összerakok egy gitár és dobgép alapot, de semmi komoly tervem nem volt vele, csak az időtöltésnek. Néhány hónapja már több időm jut rá, hogy a család mellett tudjak ezzel komolyabban foglalkozni. Poénnak fogtam fel, az első dalok is latin címet kaptak. Lábszag, fogfájás, tök menőn hangzik latinul. Később elkezdtem szöveget írogatni futtába.

Nem tudom, kinek mennyire kell magyarázni a témáit, de nagyrészt ugyanaz az összesnek. Egy megszemélyesített szarság, ami nyomasztja az arra hajlamos embereket. Van egy ezer éves, általam kipofozott olcsó gitárom, egy állandóan lefagyó laptopom és egy mennyezetre eszkábált, nem énekre kitalált mikrofonom. Meg persze néhány plugin.  Ez persze hallatszik is a hangzáson, de egyelőre ennyire telik. Általában hétvégén éjszaka tudok vele foglalkozni, ameddig ki nem folyik a szemem. Egy-két éjszaka alatt összerakom a dobot és a gitárokat, utána héten, ahogy jön az ihlet, a szöveget is.

A hangzással szívok a legtöbbet, de tanulom a dolgokat. Voltam olyan pofátlan, hogy megkerestem általam nagyra becsült zenészeket és kértem tanácsokat. Sikerült is úgy érzem alkalmazni párat, ezer köszönet érte nekik.  Élvezem a dolgot, szeretek rákattanni dolgokra, mert kiszakít a hétköznapokból. Ha másnak is bejön a végeredmény, akkor meg minden frankó.”

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.