Yngwie Malmsteen – Nyáron jön az új albuma

Parabellum címmel július 23-án jelenik meg Yngwie Malmsteen új albuma. Lemezére 10 dal kerül fel, ebből hat instrumentális lesz, a maradék négyben továbbra is ő maga énekel.

Mindig megpróbálom kihozni magamból a legtöbbet a lemezeimen, és igyekszem extrémebb dolgokkal kísérletezni, mint azelőtt. Most a segítségemre volt, hogy a járvány miatt nem tudtam turnéra indulni, így több időm maradt a stúdióban a dalszerzésre és a felvételekre. Mivel általában koncertezem, ami amúgy tök jó, több mint húsz éve nem engedhettem meg magamnak a luxust, hogy ilyen sok időt fordítsak az új albumra. De most egyszer csak eltűnt ez a nyomás, és úgy érzem, ez a lemeznek is óriási hasznára vált.

Lemezének első előzeteseként a szöveges videót kapott Wolves At The Door dalát ismerhetitek meg.

Szeretem a kocsiban visszahallgatni a felvételeimet, és néha azon veszem észre magam, hogy ráénekelek az eredetileg instrumentálisnak gondolt nótára. Ilyenkor szoktam kitalálni, hogy valamelyik dalhoz kéne ének is. Persze, az is megesik, hogy épp fordítva alakul minden.

Biztosíthatlak, hogy noha úgy tűnhet, van benne billentyűs hangszer is, mindent gitáron játszottam fel. Még azt is, ami a Wolves At The Doorban zongorás intrónak hallatszik. Az is gitár. Van egy dal az albumon, a Si vis pacem, Parabellum, ami egy latin mondásra utal: Si vis pacem, para bellum (Ha békét akarsz, készülj a háborúra). Az utolsó pillanatban döntöttem el, hogy Parabellum lesz a lemez címe. Szerintem jól passzol hozzá.

június 30.,
augusztus 04.,
augusztus 12.,
augusztus 18.,