NGC Prod.
Stainless Steel
Státusz:
-
Alakulás:
1994
Származás:
Magyarország
Esztergom
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További képek:
Stainless Steel
Rögzítette:
Kokas
2006. július 23., vasárnap, 19:29
Utolsó módosítás:
thomas lord
2016. április 28., csütörtök, 14:39
Szerkesztés:
szerkesztes
Stainless Steel
A Stainless Steel zenekar 1994-ben alakult, s az első egy év kivételével már a kezdetektől klasszikus, kétgitáros heavy metal zenét játszott. Bár ez az irányvonal a ’90-es évek közepén nem volt túl népszerű, a csapat mégis kitartott a műfaj mellett. A kezdeti időket az egyre gyakoribbá váló koncertezés, sikeres fesztivál fellépések jellemezték, de néhány tagcsere is következett.
A zenekar első demója 1997-ben látott napvilágot, a 8 dalt tartalmazó „Tűzpróba” mind a szakma, mind a közönség érdeklődését felkeltette.
1998 elején merült fel egy világirodalmi téma, a Nibelung ének feldolgozásának ötlete. A szövegek ettől kezdve angol nyelven íródtak, majd decemberben elkészült az újabb demó „The Fable Of Prowess” címmel. Ez az 5 számos anyag hozta meg a csapat számára az országos ismertséget. A média elismerően nyilatkozott róla, a közönség pedig lelkesen fogadta a dallamokat, a történetet. A zenekar egyre több koncert meghívást kapott, nőtt a rajongók tábora.
2000-ben elérkezett az idő az első nagylemez elkészítésére. A „Wigant” című lemez elmeséli a teljes Nibelung éneket.
Még a „Fable Of Prowess” demó kapcsán figyelt fel a zenekarra az SOD Records nevű német kiadó, így hát a „Wigant” már Európa-szerte megjelenhetett. A lemez itthoni sikerének köszönhetően a zenekar rendszeres fellépő lett különböző országos fesztiválokon, az újra kirobbanó heavy metal láz is segítette a csapatot az előrejutásban.
Az elkövetkező időszak újra az alkotómunka jegyében telt el, bár a zenekar annyit koncertezett, mint még soha. A sok fellépés közül a legrangosabbak talán a budapesti Petőfi Csarnok béli 2000-ben, vagy a fellépés a Pepsi Sziget 2001 rendezvénysorozaton. Időközben egy gitáros cserére is sor került: Diószegi Dominik személye és játéka új lendületbe hozta a csapatot.
A második album felvételei 2001 decemberében zajlottak a törökbálinti
P-stúdióban, Küronya Miklós irányításával. A lemez, amely külföldön ismét az SOD Records gondozásában jelenik meg, a „Red Heat Within” címet viseli, és áprilisban kerül a hazai üzletek polcaira. Ezúttal nincs történet, a dalokat mégis összeköti egy gondolati kapocs. A lemez megjelenése után a zenekar országos turné keretében mutatja be az új dalokat, aztán pedig nyári fesztiválok következnek.
Koncert koncertet követ, majd 2003 februárjában bővült a zenekar egy billentyűssel, Sipka Csaba személyében. Az új hangzás tetszik a közönségnek, és újabb lehetőségek tárulnak fel a dalszerzésben.
Sajnos 2003 nyarán Jurásek Dániel, énekes, távozik a zenekarból, de még a nyár végére új énekest talál a zenekar, Philippe Breuil személyében.
Az új felállás változó fogadtatásra talál, de a zenekarnak 2004-ben több koncertje van, mint eddig bármikor, és több helyre is eljutunk.
Elkészült az első videó klipünk is, melyet több televízióadó közt a VIVA is leadott, majd a VIVA TV Megawatt című rock műsorában egy interjú is készült a zenekarral.
Az év végére sajnálatos módon kilépett a zenekarból Maros Gergely, basszusgitáros, de rövid időn belül érkezik a helyére Kassai Zoltán.
2005 év elején elkezdődtek a 3. album felvételei, melyet saját magunk rögzítünk.
A 2005 februárjában a zenekar döntő lépésre szánta el magát, és elküldte a zenekarból Philippe Breuil énekest. Sajnos a stúdió felvételeken nem felelt meg a zenekar igényeinek és így vérző szívvel, de elválltak útjaink.
Most újra 5 tagú a zenekar, és Kreisz József vette át az énekesi posztot is, a gitár mellé.
A zenekar a 3. lemezén dolgozik gőzerővel, melyből már készült egy promóciós anyag, melynek célja a kiadó keresés.

A zenekar tagjai:
Kreisz József – gitár, ének
Diószegi Dominik – gitár
Kassai Zoltán – basszusgitár
Sipka Csaba – billentyű, vokál
Kovács Péter – dob

Diszkográfia:
Tűzpróba demó 1997
The Fable Of Prowess demó 1999
Wigant LP 2000
Red Heat Within LP 2002
Stainless Steel - The Plague (2007)
Kritika, Jester @ 2007. augusztus 30., csütörtök
Stainless Steel - The Plague (promo) (2006)
Kritika, ensomhet @ 2006. március 31., péntek
Stainless Steel - Wigant (2000)
Kritika, ensomhet @ 2005. október 3., hétfő
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.104 seconds to render