NGC Prod.
Him
Státusz:
Inaktív
Alakulás:
1991
Származás:
Finnország
Helsinki
Szövegvilág:
szerelem, halál
Aktuális felállás:
Ville Valo
vokál
Lily Lazer (Linde)
gitár
Migé Amour
basszusgitár
Gas Lipstick
dob
Emerson Burton
billentyűk
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Him
Him
Him
Him
Him
Rögzítette:
FémFaló
2008. július 15., kedd, 00:15
Utolsó módosítás:
Dugovics Titusz
2018. november 4., vasárnap, 13:01
Szerkesztés:
szerkesztes
Him
A HIM egy Love metalt játszó finn eggyüttes. Dalszövegeiben a szerelmet és a halált elegyíti. A zenekar eredetileg "His Infernal Majesty" volt de később csak Him-ként vált ismerté. A HIM sajátos szimbólummal rendelkezik a heartagrammal. A heartagram egy szív és egy pentagramma keresztezéséből jött létre. Ezt a jelet Bam Margera amerikai híresség is használja. Bam Margera a HIM együttes közvetlen barátja. Ő Viva La Bam című televíziós műsorban szerepel amit főleg az MTV sugároz. A zenekar első kislemezét 1996-ban adta ki 666 Ways To Love: Prologue címmel, amely tartalmazza az egyetlen publikus fényképet Valo édesanyjáról, Anitáról. Mire az együttes kiadta a Chris Isaak-feldolgozás Wicked Game című dalt, már Finnország-szerte ismertek voltak. 1997-ben, mikor megjelent első albumuk, a Greatest Lovesongs Vol. 666, hosszú skandináv turnéra indultak.

A második album, melyet Wales-ben vettek fel, 2000-ben jelent meg, és a Razorblade Romance címet kapta. A lemez, és az arról kimásolt Join Me In Death című dal hatalmas sikert aratott egész Európában. A fent említett dal a The 13th Floor címet viselő science fiction-film európai változatának betétdala lett, ami csak növelte az együttes népszerűségét (egy ideig elfoglalták a német toplista első helyét is).

Ez az album néhány amerikai boltban is megjelent, de az együttesnek itt nem volt joga a HIM név használatához, mert ennek jogait egy másik zenekar birtokolta. Emiatt egy időre kénytelenek voltak felvenni a még le nem védett HER nevet, de ez a csere csak Amerikában, és csak ennek az albumnak a promóciója során valósult meg. Később aztán sikerült megvásárolni a jogokat a HIM név használatára, így a soron következő lemezeket már gond nélkül kiadhatták ezen a néven.

2003-ban látott napvilágot a harmadik, Deep Shadows And Brillant Highlights névre keresztelt album. A felvételek után a csapat három tagja, Linde, Ville és Migé Amour megalapítoták a Daniel Lioneye nevű rock'n'roll-együttest.

A negyedik lemez, a Love Metal 2004-ben született meg, és ezt már az amerikai média (Kerrang és Rolling Stone-magazinok) is felkapta. Ennek köszönhetően a HIM 2004 februárjától egy éven keresztül turnézott az USÁ-ban.

A következő album, a Dark Light 2005.szeptember 26-án került az üzletekbe. A csapat menedzsere Seppo Vesterinen, aki mellesleg a The Rasmus ügyeit is intézi, de dolgozott a Hanoi Rocks-szal, a 80-as évek nemzetközileg legsikeresebb finn glam rock-együttesével is.

Új lemezük, a Venus Doom Németországban 2007. szeptember 14-én, világszerte 2007. szeptember 17-én, az USÁ-ban 2007. szeptember 18-án jelent meg. A "Give It A Name Festival '07"-n a HIM már eljátszotta a "Dead Lovers' Lane" című dalt a Venus Doom-ról, e szám videoklipje pedig már elérhető a YouTube-on.

Új DVD-jük,melynek címe "Digital Versatile Doom" Valószínűleg 2008. április végén jelenik meg.
Fehérvár újra várt 3. - a "csajos nap" - FEZEn 2015 zárónap
Koncertbeszámoló, Mindenholottlevo @ 2015. augusztus 16., vasárnap, 18:01
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.126 seconds to render