NGC Prod.
Quattro-X
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2006
Származás:
Magyarország
Szeged
Szövegvilág:
rock, metal, grunge
Aktuális felállás:
Robi
ének/gitár
Félix
bass
Baggio
dob
Aktuális kiadó:
nincs még
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Quattro-X
Rögzítette:
Nayrobi11
2009. október 9., péntek, 15:10
Utolsó módosítás:
Nayrobi11
2012. szeptember 16., vasárnap, 15:50
Szerkesztés:
szerkesztes
Néhány év szenvedés után, a Quattro-X 2006. december 12-én tartotta első próbáját Szegeden, a helyi zenekarok szentélyében, amit mindenki csak úgy hív: Ikarus.

Fél évvel később, az eredeti ötfős legénységből már csak három tag maradt, ennek köszönhetően a banda megfogyatkozott egy hathúrossal, és nem mellesleg új torok után is nézni kellett. A problémát sikerült házon belül lerendezni, így lett Robi az énekes, mindenki megelégedésére.

Az elkövetkezendő hónapokban a zenekar töretlenül próbált, és gyakorolt “egy nagyobb jó” érdekében. A Quattro-X első nyilvános zajongása 2008. február 28-án következett be Szegeden, a Fészek Klubban. Ezt számtalan koncert követte, nyáron pedig a banda kitört szeretett városából, és a szentesi IH Gödör fesztivál tehetségkutatójáról hazavitte a különdíjat.

Néhány jól, és kevésbé jól sikerült fellépés után a Quattro-X ősszel visszavonulót fújt, de a tagok egyáltalán nem unatkoztak, hiszen az első kislemez felvétele zajlott Vári Gábor segítségével. A közös munka gyümölcse később “A valóság útján EP” címet kapta.

2009. március 1-én mindenki meghallgathatta, és megszerethette ezt a négy számos felvételt, majd tavasszal mozgalmas időszak következett. A zenekar nagyon sok városba és faluba eljutott, a lemezkritikák pedig mind pozitívak voltak, még a nyomtatott sajtó is felfigyelt a csapatra. A zenekar meglepetésére a Rockinform Magazin áprilisi számában kritika is jelent meg a lemezről, ráadásul a korong elnyerte a szerző tetszését. A későbbiek folyamán rádióban is hallható volt a Quattro-X.

Nyáron még jobban felpörögtek az események: a csapat fesztiválról fesztiválra vándorolt. Többek között lehetőséget kaptak a Rockmaraton és a Fishing on Orfű fesztiválokon is. Július közepén sajnos Robinak és Baggionak új basszusgitárost kellett keresniük, de üröm az örömben, hogy a váltás gyorsan megtörtént, és a következő héten már két koncertet is adtak Félix közreműködésével.

A zenekar tagjai jelenleg új dalokat írnak, az alkotói folyamat végéhez közeledve pedig ősszel várhatóan zajonganak majd egy keveset kicsiny országunk minden szegletében. A tervek szerint télen újra stúdióba vonulnak, és, ha minden jól megy, 2010 tavaszának végén már lemezen is megjelennek az új Quattro-X dalok.
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render