NGC Prod.
B.M.V. Rockegylet Miskolc
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1979
Származás:
Magyarország
Miskolc
Aktuális felállás:
Veres Lajos
Ének
Tallós Dániel
Szólógitár
Lovrity István
Basszusgitár
Sárközi Imre
Billentyűk
Bacsó László
Dob-Ének
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További képek:
B.M.V. Rockegylet Miskolc
B.M.V. Rockegylet Miskolc
B.M.V. Rockegylet Miskolc
B.M.V. Rockegylet Miskolc
B.M.V. Rockegylet Miskolc
B.M.V. Rockegylet Miskolc
Rögzítette:
The 7th Evil
2011. január 23., vasárnap, 10:51
Utolsó módosítás:
9000Sanyi
2015. február 13., péntek, 10:02
Szerkesztés:
szerkesztes
B.M.V. Rockegylet Miskolc
A zenekar 1979. májusában alakult BMW néven.

A kezdeti felállás:

Veres Lajos - Ének
Sárközi Imre - Billenytyük
Bánhegyi Lajos - Dob
Mészáros "LORD" Tibor - Szólógitár

Első sikerüket a Pesti Műsor tehetségkutató versenyén érték el, ahol 400 résztvevő közül a 4. helyezést érték el.
Jelen voltak a Budai Ifiparkban rendezett nagysikerű koncerteken, s szinte a kezükben volt a lemezszerződés.
Lett is lemez ....még a 6. helyezett is részt vett, de a BMW valahogy kimaradt.

A név ellen a neves gyárnak nem volt kifogása, viszont volt akinek nem tetszett a "nyugatimádat" & a szöveg pesszimista hangvétele. Az akkor már népszerű zenekar kitalált egy zseniális ötletet.

Az akkori kor ideológiájának megfelelően 1980. december 1-én a nevüket Becsületes Munkát Végző Rock Egylet Miskolc névre változtatták.

A dalok is ennek megfelelően szóltak a tanulásról,dolgoznod kell rendesen...stb.

Ezután a név miatt már nem lehetett kifogás és a siker felfelé ívelt.
Neves zenekarokkal járták az országot(PIRAMIS,KARTHÁGO,KORAL,
SKORPIÓ,P.MOBIL)sikert sikerre halmozva.

Az 1983-as KI-MIT-TUD?területi és megyei selejtezői után a legmagasabb pontszámmal jutottak el a televíziós bemutatkozásig.

Előtte tisztázták az ideiglenes O.R.I. engedélyt & ígéretet kaptak ez nem akadály.
(1984.május 15.-én megkapták a végleges O.R.I. vizsgát).

A verseny közben a szervezők mégis úgy döntöttek a zenekar már nem amatőr. Így a döntőből kimaradtak. Kaptak ígéretet tv és rádió felvételre. Ebből is csak a rádió felvétel valósult meg.
Sokáig hallhatóak voltak a rádióban, sőt a hallgatók gyakran kérték számaikat.
De a KI-MIT-TUD? kudarc törést hozott a zenekar életében.
Az akkori csapat Lovrity István, Mészáros "LORD" Tibor,
Sárközi Imre, Mezőfi Csaba, Bacsó László szétszéledtek, majd más tagok belépésével ismét feltámasztották a zenekart

A Miskolci Nemzeti Színház Maugli c. darabjában ill. Szarvason is vendégszerepeltek.

1987-ben részt vettek egy tehetségkutató fesztiválon és jött a lemezajánlat.
Az első négy helyezett felkerült a ROBBANÁSVESZÉLY
albumra.
A lemez siker lett a sajtó is pozitívan nyilatkozott.
Ennek köszönhetően sok helyre hívták a zenekart.
Lassan a tagok más elfoglaltsága miatt ismét szétszéledt az akkori csapat.

Innentől kezdve hobbizenekarként működtek tovább
A saját dalok mellett feldolgozásokat is játszanak magyar és külföldi előadóktól, sőt kiadtak egy albumot, amin a nagy külföldi Hard Rock csapatok dalait dolgozták fel magyar szöveggel.

30 éves jubileumi koncertjüket Miskolcon tartották régi és jelenlegi tagokkal a Vasas Müvelődési Központban 2009-ben

A nagy érdeklődésle való tekintettel megjelentettek egy lemezt amin a 30 év legjobb dalai szerepelnek

Sajnos az egyik alapító tag, a gitáros szövegíró Mészáros "LORD" Tibi 2010.március 30-án életének 55. évében elhunyt.

Lord emlékére - Egy elmaradt koncert
MÉSZÁROS TIBOR
(1955-2010)

"Rossz előérzet gyötör, Te sosem szoktál késni. Se az életben, se a zenében. Olyan vagy, akár egy muzeális Schaffhausen óra. Szinte kínosan pontos, mint egy angol gentleman, nem véletlen a Lord becenév. A szokott helyen, törzshelyünkön várlak, mint mindig, koncert előtt.

Már neked is kikértem a "vegyes párost", kis Unicum, pohár sör, túl vagyok a harmadik cigin, de csak nem jössz. Várok rád. Közben képeket hívok le a múltból. Emlékszel? Első zenekaraid idején ragasztotta rád valaki, aztán így ismert meg a szakma: Lord, a gitáros. Utána jött az örök szerelem, a BMV együttes, gyakran változó tagokkal, ahol Te jelentetted az állandóságot. Igen, ha a Startban töltött időt gyerek, a Paxitot játékos tini-szerelemhez hasonlítjuk, a BMV volt számodra az ifjú felnőttkori beteljesülés, a hódítás, a rockzene, semmi mással össze nem hasonlítható orgazmusának át és megélése. Majd a BMV- vel kötött "házasság", annak minden édes-bús gyötrelmével, örömeivel, csalódásaival, hűségével és csalásaival, a se veled, se nélküled állandósult érzésével. Nem egyszer voltál a csúcs közelében, nagy színpadok, nagy közönségek, nagy remények - melyek, ilyen-olyan okokból - nem váltak valóra. Pedig remek, karakteres dalokat írtál, olyanokat, melyek kiállták az idő próbáját, hiszen mind a mai napig emlékeznek rá a régiek, és vevők rá az újak. Csak, akkor (a nyolcvanas évek elején) úgy döntöttek ott, valahol, Vízfejország fővárosában, hogy Miskolcról elég egy csapat, nem kell több "sztár". Ó, ha tudták volna, hogy te "csak" zenélni, szórakoztatni, másoknak örömet adni akaró ember vagy, akitől semmi nem áll távolabb, mint, hogy sztárolják. Aztán, a "hangszerbolt-váltás" környékén, 88 -ban - ugyanebben a kocsmában, ahol most ücsörgök - összefutottunk, és az emlékek felidézése addig tartott, míg életre nem hívtuk közös gyermekünket, a VeteránRock együttest. Számtalan koncert, jók, és kevésbé sikeresek, turnék, évekig Győr (Istenem, Győr, te felejthetetlen, csodás...), majd a csöndesebb időszak, az életben maradás, a megmaradás, és a jövőbe vetett hit bizománya. A magyar rock reménye.

Hol vagy ilyen sokáig? Ma is koncertünk van. Vagy csak lenne?! Tudod, hogy nélküled semmi nem olyan, mint ..., de hát mit ragozzam, éppen neked, akivel több időt töltöttem, mint saját gyermekeimmel. Nem úgy ismerjük egymást, mint két testvér, attól sokkal jobban! Azért, én, mint a dalunkban: "Minden este 10-kor várok rád". Ha kidobnak innen, akkor kint az utcán, vagy bárhol. Jönni fogsz, tudom. Majd kezet fogunk, puszi balról, puszi jobbról, és belekezdünk az első számba. Mert a dalnak szólnia kell. Itt a Földön, és azon túl a Mennyekben. Az idők végezetéig, hiszen létezik egy világ, ahol sosem szakad el a húr.
Sem lélek, sem gitár. Stairway to Heaven."

2010-04-12 - Rockinform
Szerző: Völgyi "Bécó", "Buldózer" Béla Tibor


1973fejszevilla 2015. február 3., kedd, 12:29
1973fejszevilla
Csatlakozott:
2015. január 30.
Hozzászólások: 3
Még két apróság: a Hard rock slágerek magyarul, 1994!-ben jelent meg, a 30 éves jubileumi koncert pedig 2007 májusában volt.
1973fejszevilla 2015. február 2., hétfő, 12:19
1973fejszevilla
Csatlakozott:
2015. január 30.
Hozzászólások: 3
Engedtessék meg nekem, hogy többféle minőségemben, néhány nem elhanyagolható kiegészítést tegyek a BMV zenekar kissé egyoldalú bemutatásával kapcsolatosan.
A "Más tagok": Dr. Valkó László, Papp "Dzsozefinó" József, Bakos Zoltán, Berkes "Breki" László.
Szarvason kívül, Békéscsabán, és a Miskolc-tapolcai Anna hotel kerthelyiségében is "vendéglátózott" a csapat egy-egy nyarat, mindig változó összeállításban.
1988-tól, többszöri nekifutásra, és próbálkozásra, a polgári foglalkozásra váltó, egzisztenciájukat máshol megtaláló tagok helyére új, elhivatott emberek érkeztek, és új koncepció is született, szó sem volt "hobbizenekarról". A munkaruhás, overallos "kisedda" bélyegtől megszabadulva, a zenekarvezető Sárközi Imre, és az alapító Mészáros Tibor mellett a fiatal generáció képviseletében Wagner Gábor, Gradwohl Ernő, Spirkó Károly, valamint a legrégebbi miskolci rock generáció emblematikus személye, az énekes/fuvolista/szövegíró Völgyi "Bécó", "Buldózer" Béla Tibor létrehozta az új, a korábbiaktól megjelenésében és stílusában és markánsan eltérő BMV-t. Ez a csapat készítette el a Hard rock slágerek magyarul című kiadványt, melynek sikere évekig repítette a zenekart. 1994-97 között Győrbe költözött a banda, ahol a Yankee Pubban heti négy, később három napos etapokban szórakoztatta Dunántúl, és az Ausztriából átrándult rajongótáborát.
Ez a korszak Bécó 1999-es kilépésével végleg lezárult, ám ő és Mészáros Tibi, mint már tették előtte is, más formációkban továbbra is együtt dolgoztak, Lord korai haláig. A Rockinformban megjelent nekrológot szintén VBT írta, saját szellemi terméke,őt illeti minden továbbközlés jog, ezért érthetetlen, hogy miért "felejtődött" le neve a cikk végéről. Csak remélni merem, hogy nem akaratból, esetleges direkt félreértés, rosszabb esetben, a tények valós ismerete miatt...
Rajongók
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.08 seconds to render