NGC Prod.
Haelo
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2003
Származás:
Magyarország
Budapest/Miskolc/Vác
Aktuális felállás:
Bartos Ákos
dob
Csontos Krisztián
gitár
Ilniczky Balázs
gitár
Urbán Tamás
basszusgitár
Szabó Dávid
ének
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További képek:
Haelo
Haelo
Haelo
Haelo
Rögzítette:
oldboy
2011. december 27., kedd, 18:08
Szerkesztés:
szerkesztes
Haelo
A HAELO a progresszív metál egyik hazai úttörője, a miskolci After-All zenekar utódjaként alakult meg. Több tagcsere után a jelenlegi felállás 2007 márciusában állt össze: miskolci, váci és budapesti tagokból.
A Something to show címet viselő 4 számos maxi a nyomtatott- és az internetes sajtóban is komoly visszhangot és számos elismerést kapott. Ez a kislemez erős alapot jelentett a további munkához és sorra születtek az újabbnál újabb Haelo dalok, melyekben a modern metál és a progresszív rock elemei alkotnak a dallamosan karcos énektémákkal egy sajátos, „Haelo-s” egyveleget.
A dalszerzési folyamatot rendszeres koncertezéssel meg-megszakítva a zenekar eljutott az ország legjobb klubjaiba és fesztiváljaira, de akadtak külföldi fellépések is (Németország, Ausztria, Szlovákia).
A Zenekar életében az eddigi legfontosabb koncert a 2010 márciusában megrendezett müncheni fellépés volt, ahol a magyar csapat a példaképként tisztelt – és nem mellesleg világhírű – Karnivool vendégeként léphetett színpadra. Az ausztrál sztárzenekarral közös koncert további inspirációt és lelkesedést adott a Haelo-s fiúknak.
A folyamatos és kitartó munka eredményeként 2011 nyarára összeállt a lemezanyag, amivel a zenekar végre stúdióba vonulhatott. A szigorú szelektálást követően a 11 legerősebb dal kapott helyet a bemutatkozó albumon, mely az Ageusia címet kapta.
A felvételek Vácott, a zenekar saját házi stúdiójában illetve a törökbálinti SuperSize Recording-ban készültek, végleges formájukat pedig a szakma nagy ásza, Varga „Pici” Zoltán keze alatt nyerték el.
Haelo - Ageusia
  
  
Haelo - Ageusia (2011)
Kritika, oldboy @ 2011. december 21., szerda, 14:56
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.034 seconds to render