NGC Prod.
Dantes
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2004
Származás:
Magyarország
Budapest
Aktuális felállás:
ének
Somogyi Noémi
gitár/ének
Farkas Laci
gitár
Reindl Zsolt
basszus
Pálfi Tamás
dob
Tóth Misi
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További képek:
Dantes
Dantes
Dantes
Dantes
Dantes
Dantes
Dantes
Dantes
Dantes
Dantes
Dantes
Rögzítette:
laczika83
2014. március 27., csütörtök, 19:38
Utolsó módosítás:
laczika83
2020. augusztus 1., szombat, 06:44
Szerkesztés:
szerkesztes
Dantes
A '80-as évek végén létezett egy Dantes nevű zenekar, majd közel 20 éves szünet után 2004-ben ismét összeverődött a banda(Kurfis Géza-ének, Végi Csabi-gitár, Pálinkás Jani-gitár, Honéczi Zoli-basszus, Tóth Misi-dob). Az "ős" felállás egy évig üzemelt, majd Bujdosó Andris vette át a frontemberi posztot. 2006-ban csatlakozott a zenekarhoz Farkas Laci, aki Végi Csaba helyét töltötte be.


DANTES (2005) (Végi Csabi, Pálinkás Jani, Kurfis Géza, Tóth Misi, Honéczi Zoli

Napjainkra sajnos a zenekar alapító tagjai közül, már csak Tóth -Hegylakó- Misi maradt.
2008-tól az egyik gitáros poszt volt folyamatosan mozgásban. Pálinkás -Cefre- Janit Sipos Sanyi váltotta, akit még abban az évben Pásztor Ottó. 2009-ben oTo is elhagyott minket, helyére pedig Merena Attila lépett aki kicsivel több, mint fél évet játszott nálunk.

2010-ben gyakorlatilag 4 taggal koptatta a zenekar a színpadokat, hiszen a feketebárányként nyilvántartott gitáros poszt üres volt. A helyzet komikuma, hogy az űrt betölteni készülő tag nem más, mint Bárány Ricsi volt. Így ősztől ismét teljes létszámmal dübörgött a rock, egész addig amíg a basszusgitáros, Honéczy -Osy- Zoltán, el nem hagyta a zenekart, és helyére Rákóczi Gyuri lépett. Ez a csere viszonylag gyorsan lezajlott, az előzőekhez képest, így töretlen lelkesedéssel és lendülettel folytak a koncertezések. A zenekar szinte matuzsálemi kort ért el az 1 éves állandó tagokkal, de 2011 év végén az énekes Bujdosó Andris hagyta el a helyét. Ekkor érkezett el egy nagy mélypont. Egy évig nem talált a zenekar énekest. Jelentkezőből nem volt hiány, de sajnos a próbateremig egyik sem jutott el.
A 2012-es év végén azonban sikerült rátalálni, egy régi ismerős és barát: Lipták Peti személyében, akivel reméljük, még sokáig együtt tudunk dolgozni.

2005 óta a banda bemutatkozott több zenei és tehetségkutató fesztiválon. A fellépések során alkalom nyílt a Bikini, Pokolgép, Cadaveres, Alkohol és az egykori Lovegun zenekarokkal közös színpadon játszani. Több klubban is sikerült elnyerni a közönség tetszését és volt olyan ehly,ahol többször fellépési lehetőséget kaptunk, úgy mint Szolnok (Rock Parking, Frakk), Érd (Borgödör), Budapest (Vadvirág táncház, GitárPont Café, Filter Klub, Rocktogon...) A zenekar elindított egy saját rendezésű fesztivált, ami a 11-es Rockfesztivál nevet kapta, helyszínéül a budakalászi Omszk tó partja szolgált és 4 éven át minden júniusban megrendezésre került. Itt az évek alatt több tucat amatőr zenekar mellett, vendégül láthattuk a Beyond és a Morfium zenekart is.

2005-ben szerzői kiadásban megjelent, a zenekar első 9 dalt tartalmazó CD-je, amely az MMV címet kapta, utalva ezzel a lemez elkészülésének az évére. A lemezen már Bujdosó Andris énekel, akinek nem volt sok ideje megtanulni és lefordítani ez egyébként angolul íródott dalokat.

2007-ben, elkészült a Hullócsillag (maxi), mely leginkább egy promóciós célra szánt demonstrációs lemez, 3 dallal és egy multimédiás track-el.

2008 őszén elkezdődtek a munkálatok a zenekar legújabb lemezén. A lemez a TOP SECRET címet kapta. A lemez elkészülése előtt sajnálatos módon szinte a teljes nyersanyag megszűnt létezni, egy hibás HDD miatt. Így a lemezről mindössze 2 dalt sikerült megmenteni (Hullócsillag, Veszett kutyák), de sajnos azt sem teljesen végleges formában.

Nem hagytuk annyiban a dolgot, ezért a Top Secret lemez helyett felvettük egy 2009-es koncert műsorának hangi és képi "élményeit", amelyből hangos-képes szösszenetek készültek a honlapra, pótolva a Top Secret elvesztésével keletkezett űrt.

2014-re a sok kudarc és küzdelem ellenére sikerült rögzíteni egy 7 tracket tartalmazó EP-t, amin az új szerzemények mellett azok a dalok is szerepelnek, amelyek túlélték a hányadtatásokat, a tagcseréket, és valamilyen formában, a közönség tetszését is elnyerte.

2017-ben Csőke Pisti vette át a mikrofont Petitől, ezzel egyidejűleg Pásztor Ottó (gitár) és Rákóczi Gyuri (basszus) is elhagyta a zenekari légkört. A soha nem látott létszámhiány erősen megingatta a zenekar létjogosultságát, mikor is jött az ötlet, hogy a Kilences Terem hasonló helyzetben lévő megmaradt tagjaival fuzionáljanak. A dobos közös, így Reindl Zsolti (gitár) és Pálfi Tomi (basszus) integrációjával ismét teljes létszámban üzemelt a csapat.

Pisti szűk két éves közreműködését követően visszatért András néhány hónapra, amolyan nosztalgikus szabadidő töltésre, de 2019-ben egy merész húzással női énekre váltott a formáció Somogyi Noémi által.



2020-ban meg is jelent az új album, ami az Angyal a pokolban címet kapta:
https://soundcloud.com/zenekar-dantes/angyal-a-pokolban
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.047 seconds to render