NGC Prod.
Zozobra
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2006
Származás:
Amerikai Egyesült Államok (USA)
Boston, Massachusetts
Szövegvilág:
sötétség, megsemmisülés, felemelkedés, nap
Aktuális felállás:
Caleb Scofield
basszusgitár, ének
Adam McGrath
gitár
J.R. Conners
dob
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Zozobra
Rögzítette:
EBazSA
2014. augusztus 22., péntek, 17:09
Utolsó módosítás:
zeba
2014. augusztus 22., péntek, 17:40
Szerkesztés:
szerkesztes
Zozobra
A Zozobra zenekart Caleb Scofield basszusgitáros alapította 2006-ban. Mr. Scofield neve sokaknak ismerős lehet már a Cave In és az Old Man Gloom zenekarokból, a kezdeti időkben pedig még csatlakozott hozzá Santos Montano az Old Man Gloom dobosa is. A Zozobra egy kísérleti sludge hardcore egyveleg keveredése emelkedett post-metal hatásokkal.

Érdekesség képen, és azért, hogy jobban elhelyezhessük a zenekar stílusát, meg kell említenem, hogy egy napjainkban is életben tartott hagyomány áll a zenekari névválasztás mögött. Santa Fe-ben (Új-Mexicó) van egy olyan hagyomány amely szerint minden nyár végén jelképesen megszabadulnak az összes "sötétségtől" és szorongástól. Ez a szertartás úgy zajlik, hogy egy hatalmas, ijesztő vénembert ábrázoló papírszobrot jól meggyújtanak, és táncolva, tűzijáték mellett szépen hamuvá változtatják. Ennek a szertartásnak a neve "The Burning of Old Man Gloom" angolul, és mivel egy mexikói hagyományról van szó a szertartás spanyol elnevezése is helytálló, ami "Zozobra".

A Zozobra zenekar tehát nem csak Caleb Scofield és Santos Montano személyében szimbolizálta az Old Man Gloom zenekar egy alternatív változatát, hanem a zenekar nevek is egymás szinonimáinak tekinthetők. Ez a szimbolikus kapcsolat pedig felfedi a Zozobra zenekar lényegét ami maga Caleb Scofield, hiszen ebben a zenekarban a saját zenei ötleteit dolgozza ki és viszi színpadra, amire az Old Man Gloom-ban vagy a Cave In-ben nincs lehetősége.
Rajongók
EBazSA
EBazSA
  
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.034 seconds to render