Brujeria – Viva Presidente Trump!



A mexikói ˝gerilla˝ grindcore horda a Brujeria elvégezte negyedik nagylemezének végső simításait. Az új album szeptember 16-án Pocho Aztlan címen fog megjelenni.



A bandát annak idején a Faith No More-ból ismert Billy Gould, valamint a Fear Factory gitárosa, Dino „El Asesino” Cazares alapította. A banda jelenlegi felállása: Fantasma, Hongo, Pinche Peach és Juan Brujo énekes mellett a Carcass frontembere, az El Cynico néven futó Jeff Walker, az At The Gates, Paradise Lost, valamint a The Haunted dobosa, Adrian Erlandsson (El Podrido), valamint testvére, aki az Arch Enemy dobosa, Daniel Erlandsson (El Clavador). (A Brujeria mindenkori tagjainak neve egy-egy közismert mexikói drogbáróra utal.)

Az albumról előzetesként korábban már megjelent a Viva Presidente Trump!, melyről Juan Brujo frontember így nyilatkozott:
„A Viva Presidente Trump! című szám évek óta a polcon volt, mivel a vokál-témák tekintetében semmi ötletünk nem volt rá. Eleinte úgy indult, hogy ez lesz az Anti-Castro dal második része, de ebből végül nem lett semmi. További motiváció kellett ahhoz, hogy valakihez köthessük ezt az alap-koncepciót. Aztán bejött a képbe Trump! Jómagam úgy tekintek Trump-ra, mint az 1993-as Juan Brujo fehér, republikánus változata. Én is ugyanilyen szarságokat csináltam annak idején, mint ő! Ezért Viva Presidente Trump! lett a szám címe. Mivel mindketten ugyanazokat a dolgokat akarjuk elérni! Szívesen lennék az ő képviselőtársa!” – tette hozzá gúnyosan az énekes.