Doomed – konceptalbum szeptemberben

Szeptember 26-án jelenik meg Pierre Laube, azaz a Doomed projekt új albuma a Solitude Productions gondozásában. Az Anna című korongról – melynek alcíme Leaves Wither – Branches Break – Roots Remain – többet is elárult a német zenész.

Elmondása szerint a lemez személyes kinyilatkoztatásként is felfogható a politikai és vallási fanatizmus ellen, illetve a szabad gondolkodás elnyomása és manipulálása ellen. Az alkotó az elvtelen alkalmazkodás, a vak engedelmesség és a parancsok mérlegelés és feltétel nélküli elvégzése ellen is hangot emel. Anna több ezer gyermek ártatlanságának a jelképe, a múlt, a jelen és a jövő háborúinak gyermekeit szimbolizálja, származásuktól függetlenül.



Laube intenzívnek írja le magát a lemezt, amely rendkívül igénybe veszi annak hallgatóját. A dalok karakterisztikája, azok keretei mellőzik a nyugodt és harmonikus megoldásokat, a meleg tónusokat, hiszen a lemez témája ezek ellenkezőjét kívánja meg.

Az albumon Ed Warby (Hail of BulletsAyreon…stb.) mellett Markus Hartung (Panzerkreuzer), Kris Clayton (Camel Of Doom, ex-Esoteric) és Daniela Laube (Pierre Laube testvérének a felesége) működnek közre. A CD 20 oldalas booklettel jelenik majd meg. Szóval tartsátok nyitva a szemeteket, de addig is itt egy 19 (!) perces előzetes, amely megmutatja, mire számíthatunk az albumon.