Crowbar – októberben jön az új album



Október 28-án The Serpent Only Lies címmel fog megjelenni a New Orleans-i sludge metal legenda, a Crowbar 11. stúdióalbuma. A banda ez év elején költözött be a Louisiana-i OCD Recording And Production stúdiójába, és Duane Simoneaux producert vezetésével álltak neki új lemezük munkálatainak.



Kirk Windstein
frontember erről nyilatkozott: „Szándékosan visszatértem a gyökerekhez, és betettem a lejátszóba néhány régi Crowbar lemezt. Főként az első albumot és a Broken Glass-t, annak érdekében, hogy felelevenítsem azt a feelinget, amit 20 évvel ezelőtt éreztem. Emellett újrahallgattam azokat a lemezeket is, melyek annak idején nagy hatással voltak a Crowbar-ra. Mint például a Trouble, a Saint Vitus, a Melvins, az első Type O Negative albuma. Szóval olyan volt elkészíteni ezt az új lemezt, mint egyfajta házi feladat. Még a dalszövegi megközelítés is egyfajta old-school érzetet hordoz magában. Ez alatt többnyire azt értem, hogy sok dalnak kevesebb a szövege, így több idő marad a riffek kibontakozására, lévén ezek az utóbbi időben kissé elmaradtak. Egyszóval igazi felüdülés volt ez az egész”.

A The Serpent Only Lies album turné-ciklusa az eredeti basszusgitárossal, Todd „Sexy T” Strange visszatérésével fog lezajlani (Todd 1999-ben lépett ki a bandából), miután a zenekar nyár elején kirúgta elődjét, Jeff Golden-t. Windstein és Sexy T mellett Tommy Buckley dobos és Matt Brunson gitáros alkotja a Crowbar jelenlegi felállását.

„Todd annak idején nagyban hozzájárult a banda elindításához, ezért nekem is, és szerintem a rajongóknak is nagy jelentőséggel bír az ő visszatérése.” – közölte Windstein. „Jó érzés újra mellette állni a színpadon. A banda számára ő olyan, mint egy friss levegővétel.”


A Crowbar soron következő észak-amerikai turnéja szeptember 13-án veszi kezdetét. November 17-én, európai turnéjuk keretében a Barba Negrában is bemutatják új dalaikat.
 
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.