Orphaned Land – a legjobb, és leggrandiózusabb albumuk érkezik


Január 26-án Unsung Prophets & Dead Messiahs címmel jelenik meg az Orphaned Land „legjobb és leggrandiózusabb produkciója„. A lemezen vendégként szerepel Steve Hackett gitárvirtuóz, a Blind Guardian frontembere, Hansi Kürsch és Tomas Lindberg (At The Gates, The Lurking Fear). Az album borítóját egy Valnoir nevezetű művész készítette.
 

Kobi Farhi
, a banda énekes a lemezfelvétele közben az alábbiakat üzente:

Üdv mindenkinek, innen a stúdióból! Nagyon izgatottak vagyunk, és tűkön ülünk, hogy végre Ti is hallhassátok az Unsung Prophets & Dead Messiahs albumot. Szeretném közölni az old-school rajongókkal, hogy visszatértek zenénkbe a hörgős témák és a gyilkos dallamok, amik annak idején megdobogtatták szíveteket! Részemről még annyit mondanék, hogy nagyszerű érzés 25 év után is annak tudatában zenélni, hogy a lehető legjobbat adjuk magunkból, minden tekintetben. Készüljetek fel, mert nagyon erős albumra számíthattok! Számoljátok visszafelé a napokat 2018. január 26.-ig!

Zenénk mindig is a düh, a tragédia, a bánat és az öröm kombinációja volt. Alig várjuk már, hogy Ti is átélhessétek ezt a 13 vadonatúj dalt! Mint mindig, most is meglehetősen eklektikus albumra kell számítani; tehát egyik dal sem szól úgy, mint a másik – leginkább egy óriási zenei kalandnak lehetne nevezni ezt az anyagot. Érzésünk szerint ez az album újabb szintre juttatja az érzelmeket, melyek a fentebb említett tényezők keveréke. A lemezborító egyébként önmagáért beszél. Azt szerettük volna leképezni, ahogyan a kormányok megtervezik a pénzosztást és szórást!



Az új lemez megjelenésével időben egy nagyszabású 2018-as európai turnéval indít a banda. Ennek keretében március 11-én a budapesti Dürer Kertben is fellép, az In Vain, a Subterranean Masquerade és az Aevum társaságában.
 
Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.