The Ocean – kirabolva

A német The Ocean éppen a The Dillinger Escape Plan előzenekaraként turnézik Európában, az eset még múlt szerdán történt, épp Madrid közelében jártak egy főúton, amikor egy fekete BMW megállította őket. Hamis rendőrigazolványt mutattak nekik, elkérték a kisbusz papírjait, majd arról érdeklődtek, hogy van-e náluk nagyobb pénzösszeg (ez amúgy turnézásnál nem egyedi eset, tekintve, hogy nem helyi állampolgárok). A srácok megmutatták a merchből befolyt zsetont, amit a helyi alvilág képviselői egyszerűen elemeltek, majd elhajtottak. Sajnos az autós üldözés elmaradt, hiszen a kisbuszok nem veszik fel a versenyt a BMW-k sebességével, de szerencsére a zenészek nem kerültek börtönbe emberölés miatt, hiszen a fegyverviselés tiltott Európában. (Ez utóbbi mondat a hivatalos közleményükből van átemelve.)
6000 euróról van szó, ami kb. 1.6 milla forintban (képzeljétek el, ez többszáz eladott póló és CD ára), a helyzet tehát felettébb kínos. Ezt tovább fokozza, hogy kb. benzinpénzért vállalták be a turné állomásait, még hotelszobát sem kértek, a szervezők lakásában aludtak a padlón az elmúlt hetekben.
A csapat arra kéri a rajongóit, hogy akik azt tervezték, hogy megveszik mostanában az idei Anthropocentric lemezt, azok a hivatalos oldalon tegyék meg ezt és csapjanak mellé adományként 5 eurót, hogy ezzel is enyhítsék a veszteséget, cserébe a zenekar elküldi a rendőrségi jegyzőkönyvet egy képeslap kíséretében mindegyik tag aláírásával.
A The Ocean egyébként november 18-án ismét fellép Budapesten, ezúttal az Anathema előzenekaraként.

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.