Watch My Dying hírek

Az idei év utolsó budapesti Watch My Dying koncertjére október 17-én, a budapesti Kék Yukban (Blue Hell) kerül sor. Ez most nem Stagediving Fesztivál, de majdnem. Hiszen a két cseh pogány black metal zenekar becsatlakozásával hat zenekarosra duzzadt fel a „sima” Watch My Dying buli.

Az estét a két külföldi nyitja, Sekhmet és a Sator Marte. Mindketten eléggé komolyan művelik a fekete fémet, úgyhogy fel lehet készülni arra, hogy pár biblia aznap este átsétál az árnyékok birodalmába. Aki készülni akar a fekete misére, annak itt a két link: www.sekhmet.wz.cz és www.myspace.com/satormarte. Utánuk érkezik a gyomai Nasmith, akik fogós dallamokkal felvértezett modern metalt nyomnak, pici hardcore beütéssel. Ők az egyik olyan banda, akiknek van esélyük kitörni a közeljövőben az undergroundból. Érdemes rájuk figyelni. A Slytract ugyanez a kategória, annyi különbséggel, hogy ők előrébb tartanak, hiszen nemrég az osztrák Noisehead kiadónál jelent meg az első lemezük, Explanation:Unknown címmel. A kicsit Hypocrisy ízű death/thrash muzsikájuk elég komoly vihart kavart az európai underground körökben. A Watch My Dying lesz az ötödik csapás. A harmadik albumára készülő esztergomi horda éppen ezerrel gyúr a stúdióra, úgyhogy egy új nóta biztosan el fog hangzani a régről ismert klasszikusok mellett. Mivel most a Watch My Dying az egyetlen főbanda, ezért jó hosszú programmal készülnek a srácok – talán még az ominózus Tankcsapda (Lopott könyvek) átdolgozás is fel fog csendülni. Az estet az MWS zárja, akik szintén új számokat írnak, hiszen már nagyon itt az ideje az időközben kultikussá lett 1 Punch = 2 Deaths album folytatásának. A sajátos metal/HC/punk vegyületet játszó solymári banda fellépései különleges élményt jelentenek, hiszen az énekes Both Andris mindig gondoskodik arról, hogy az emberek jól érezzék magukat.
A koncerteken természetesen megvásárolhatók lesznek a zenekarok kegytárgyai, úgymint Watch My Dying vasaló, Nasmith hintaló, illetve MWS mobiltelefon. A jegyár pedig: 1000 Ft, kapunyitás: 19:00, kezdés: 19:30. Kérdés? Nincs! Gyertek!

Sorrend:
Sator Marte 19:30 – 20:00
Sekhmet 20:15 – 20:45
Nasmith 21:00 – 21:30
Slytract 21:45 – 22:15
Watch My Dying 22:30 – 23:45
MWS 24:00


 

Másnap Debrecenben bukkanunk fel, ahol a WMD, aSlytract, a Szeg, az Insanum és az Embers lép fel a XI. Kelet Underground Fesztivál keretein belül. Ez is kemény este lesz, sok kedves emberrel. Ezzel a bulival kapcsolatban készült egy exkluzív interjú a zenekarral, amit itt lehet elolvasni:
underground.debugz.hu/fanzine/keletunderground_fanzine9.pdf

Utána hétvégén pedig irány Észak-Csehország, Decin városa, ahol a Sekhmet vendégei leszünk.

Hétvégén Kiskunfélegyházán játszottunk és nagyon meglepődtünk a forró fogadtatáson. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ennyien eljöttök. Köszönjük szépen a Rocktár crewnak és a rajongóknak!

Mint azt megszokhattátok a Watch My Dying majd’ minden tagjának van még külön elfoglaltsága az anyabandán kívül. Sanyinak ott az Innersight, Attilának a Nervekiller (bár most kissé csöndesen üzemel), Dávidnak a Tech-No-Logic, illetve Iminek a ….a…. – na, neki családja van:). Gaobr és Attila kábé minden koncerten alakítanak egy projektet, de most nem a Halálfej Együttesről vagy a Pornódisco-ról lesz szó, hanem G egyszemélyes ambient/elektro művéről, a Hínárról. Gaobr mindig is szerette az olyan cuccokat a Beherit mellett, mint a Björk, a Prodigy, az Aphex Twin vagy az Ámokfutók. Most úgy gondolta, hogy betör a popszakmába, mert különben sosem lesz meg az új Polski. Icantsleep címmel elkészült az első EP, amely egy dalt tartalmaz, 18 perc hosszúságban. Itt lehet letölteni, meg hallgatni – www.hiinaar.altpro.net, www.myspace.com/hiinaar. Akinek mond valamit az, hogy Lord Insomnia vagy Cold Meat Industry, nagyjából tudja mire számíthat…

Watch My Dying koncertek:

2008. október 17., Budapest, Kék Yuk
2008. október 18., Debrecen, Új-Vígadó
2008. október 25., Decin, Black Shadows (CZ)

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.