Összefogott 43 zenekar az árvízkárosultakért

Több, mint 40 zenekar részvételével segélykoncertet tartanak az árvízkárosultak megsegítésére június 18-án, pénteken Budapesten, a Dürer Kertben. A magyar underground szcéna legismertebb együttesei lépnek fel, többek közt az Akkezdet Phiai, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Road és a Subscribe. A belépő ára 500 forinttól kezdődik, a szervezők a teljes bevételt a Nemzeti Összefogás Alapítvány számlájára utalják.

– Nem lehet elmenni a nagy probléma mellett, ami az országot sújtja – fogalmazott Anga-Kis Miklós, a segélykoncert szervezője, a Subscribe zenekar basszusgitárosa. – Szeretnék én is, mi is segíteni az árvízkárosultaknak, ezért jött létre a segélykoncert. Az underground szcéna ismert zenekarait kerestem meg, hip-hop, hard core, rock, punk és metal vonalon, és akinek nincs lekötött koncertje 18-ra, vállalta is az ingyenes fellépést. Összesen 43 zenekar lép színpadra a Dürer Kert két termében, többek közt a Grenma, az Akkezdet Phiai, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, az Idoru, a Road, a Nemjuci és a KaFeBár. A belépő minimum 500 forint, ezen felül mindenki annyit fizet a jegyért, amennyit jónak lát. A teljes bevételt a Nemzeti Összefogás Alapítvány számlájára utaljuk.
A zenekarok beállással együtt 20 percet lesznek színpadon. Mivel egy színpadi felszereléssel lép fel minden együttes, és csak a saját gitárt kell bedugni az erősítőbe, előreláthatólag egy intenzív 6 és fél órás zenei produkcióra számíthatnak az egybegyűltek. Kapunyitás 18 órakor lesz, a koncertfolyam 18 óra 30 perckor kezdődik.

Hexvessel Hexvessel
április 24.