Drawing
Vol. 6.

(Szerzői kiadás • 2021)
Győr Sándor
2021. július 2.
0
Pontszám
7.5

A soproni HC brigád nem először szerepel nálunk, így nem szükséges a bemutatás. Mostani írás apropója a nemrég megjelent új anyaguk. A kilenc tételes VOL. 6 lemezként került be a csapat diszkográfiájába, igaz a hossza – még a 20 percet sem éri el a játékidő… – ezt nem feltétlenül indokolná. Mivel azonban old-school hardcore a játék neve, így rögtön más szemmel tekinthetünk a pofás és találó borítót kapott kiadványra.

Szóval nézzük, mi fért bele a szűk húsz perces játékidőbe!

A csapat egy olyan introval kezd, ami simán lehetne egy dal is, ha írtak volna hozzá szöveget. A dalok alapvetően a régisulis HC “szabályainak” megfelelően építkeznek, kis kikacsintásokkal (ilyen pl. a Biohazard-os Megfertőzve a csalódástól elején a scratch vagy a dalban játszott gitárszóló).

Northern Lights Photo HU

Alapvetően megvan itt minden, amit egy HC lemeztől vár az ember. Szélvész tempók, együtt éneklés, csordavokál, mindenféle cicoma nélkül, tömören megfogalmazva. Az egyik legjobb példa erre a Mindig lesz pár túlélő.

Ez jellemzi az anyag kb. ⅔-át. A maradékot pedig az olyan elemeket rejtő dalok adják, mint a már említett Megfertőzve a csalódástól, illetve a lemez különlegessége, a Dolgozik a gépezet remixe, ami az utolsó tétel is egyben. Ez egy nagyon jól sikerült átdolgozás, amihez sokat hozzátett ez az elektronikus hangzásvilág. Bennem kicsit  a Judgement Night filmzene albumos kooperációkat, azok hangulatát idézte fel.

A szövegek társadalmi roblémákat feszegetnek, hol szókimondóan, hol árnyaltabban megfogalmazva. Ha itt élsz és nyitott szemmel jársz, a mai magyar valóságot hallhatod, na nem azt, amit a propaganda média mutat.

Nem mondom, hogy nincs hiányérzetem a lemez kapcsán, de ez leginkább a rövidsége miatt jelentkezik. Ezen kívül nem tudok (persze nem is akarok) belekötni, mert ez egy korrekt cucc. Ha bírod a hardcore-t, adj neki esélyt!

A zenekar most valamennyi anyagát elérhetővé tette. Katt IDE.

Pantera Pantera
május 30.
Powerwolf Powerwolf
június 04.