From The Sky – megjelent az Antarktika

A HammerWorld magazin 2023 februári számának extra CD mellékleteként megjelent a From The Sky új lemeze, az Antarktika. A Tari Szabolcs énekes/multi-hangszeres/dalszerző vezette budapesti szimfonikus / progresszív / extrém metal zenekar második albumát kis túlzással a másfél évvel ezelőtt kiadott REX második részének is lehet titulálni, hiszen az azon megkezdett zenei- és lelki utazás folytatása – de egyben azok lezárása is – hallható, átélhető a most korongra került 11+2 tételben.

A szélsőséges hangulatok uralta dalcsokrot remekül tartja egyben a hideg, télies atmoszféra, és miközben mindegyik – személyes hangvételű – szerzemény egy-egy önálló történetet mesél el, egymás után lejátszva ezeket egy nagyobb szabású sztorit “kap” a hallgató. A dalszöveget és a zenét ezúttal is Szabolcs írta, a borító és a dizájn Kóródi Tamás munkája. A hangfelvételek a szolnoki Denevér Stúdióban készültek Cserfalvi ’Töfi’ Zoltán és Boros Béla felügyeletével.

A megjelenéshez kapcsolódó hír, hogy a From The Sky a továbbiakban nem szólóprojektként, hanem teljes értékű zenekarként működik.

Tagság: Tari Szabolcs – ének / gitár / billentyűk, Gilián Péter – basszusgitár / vokál, Kiss László ‘TAZ’ – gitár, Kertész Márton – gitár, Halász Illés – dob / vokál, Juhász Tamás – billentyűk (live)

A zenekar – a lemez címadó dalával – bejutott A Dal 2023 tehetségkutató műsor legjobb 40 előadója közé! A csapat legközelebb március 19-én, a Barba Negra Blue-ban ad koncertet, ahol az Operation Mindcrime  megjelenésének 35. jubileumát ünneplő Geoff Tate előtt melegítenek be a srácok.

Az esemény oldala: www.facebook.com/events/668219871460341/

From The Sky FB-oldal: www.facebook.com/wearefromthesky

Az Antarktika album az online felületeken:
https://songwhip.com/from-the-sky/antarktika2023

Palaye Royale Palaye Royale
május 29.
Sting Sting
május 30.