ICENAP – The Singed címmel érkezett az új daluk

Az ICENAP zenekar augusztus 26-án egy exkluzív premier keretén belül a Metal.hu-n mutatta be harmadik kislemezét a hozzá készített videóklippel együtt, mely a The Singed címet viseli.  

A The Singed-et az elmúlt időszak kétségbeesett kilátástalansága, valamint egy közeli hozzátartozó távozása ihlette. Lényegében egy evilági üzenet azoknak, akik már nem lehetnek itt velünk. A saját készítésű videóklipet a festői Mátrafüreden forgatták, és ahogyan az eddigi videóikat is, ezt is gitárosuk, Robi rendezte, valamint az utómunka is az ő keze munkáját dicséri.

Az ICENAP zenekarban már hagyománynak számít, hogy minden nyáron elvonulnak egy természetközeli helyszínre és onnan valami alkotással térnek vissza, tavaly ez egy tiszaroffi akusztikus session videóban képeződött meg, most pedig a The Singed klipjét készítették el ilyen indíttatásból. A mátrafüredi helyszín egyébként azért is kifejezetten fontos számukra, mert a zenekarból a dobosunk kivételével mindnyájan a Mátra közelében nőttek fel (Robi egyébként pont Mátrafüreden), Martin pedig mai napig heti rendszerességgel látogatja a hegység zegzugait.

És ha még nem ismernéd Őket, itt egy rövid bio némi aktualitással:
2019-as év nyarán állt össze a zenekar, mikor Kádár Robi gitáros a Dolor nevű hardcore zenekarába keresett újabb tagokat. Farkas Zsombor dobos (Red Swamp), Dési Kristóf basszusgitáros és Tóth Martin énekes érdeklődő megjelenése után viszont már a legelső próbák során látszott, hogy a másabb hangszerelési irány a nu-metal és egyéb hardcoretól inkább a metal felé tolódó hatások miatt is egy új zenekart indokol, így született meg végül az ICENAP.

A srácok az elmúlt egy évben megjelentettek két kislemezt (Innerstate, Dispirit) és olyan zenekarok társaságában koncerteztek, mint a Watch My Dying, a Shell Beach, vagy a Téveszme, plusz a legutóbbi lezárások alatt szerencsésen több élő stúdiókoncertjük is rögzítésre került, ezen kívül az Analog Music Hall rock/metal tehetségkutatójának döntőjébe is bejutottak.

Ami a zenei irányt illeti, az organikusabb, inkább a kilencvenes évek és a kétezres évek korai időszakára hajazó hangzásokat preferálják a modernebb, sterilebb megszólalással szemben. Inspirációik között fellelhető a Slipknot, a korai Deftones-lemezek, a Spineshank, a Staind, a fiatalabb zenekarok közül a While She Sleeps vagy a Blood Youth, de akár olyan hatások is mint Denzel Curry

Wayfarer, Dreadnought Wayfarer, Dreadnought
június 19.
Lowland Fest 2024 Lowland Fest 2024
június 25.
Tom Morello Tom Morello
június 30.