IIVII – a halál dala

A Josh Graham (Red Sparowes, ex-Neurosis) képzőművész, multi-instrumentalista, elektroakusztikus zeneszerző által működtetett IIVII nevű filmzenei kísérleti dark-ambient, electronic drone projekt Grinding Teeth címmel adta ki új sötét atmoszférájú albumát, amiről most a Sing Your Death Song videóját láthatjátok.

A lemez koncepciójában a szerelem, a halál, a kábítószer-használat, a szex és a bűnözés témái állnak, melyeket Duane és Debra Johnson élete és szerelmi története inspirált. Történetük 2019 elején nagy botrányt kavart az USA-ban. Többféle egészségügyi és mentális betegséggel küzdve Debra Johnson felkérte férjét, Duane-t, hogy vigye őt haza a kórházból, hogy otthon hallhasson meg. Az ezt követő 5 napban a pár halál partyt rendezet, folyamatosan metamfetamin fogyasztottak, közben a Quiet RiotMetal Health” dalát hallgatták és szexeltek. Miután a 69 éves Debra Duane karjában halt meg, ágyneműre tette és felhívta a rendőrséget. Amikor a rendőrök helyszínre érkeztek, Duane meztelenül állt a bejárati ajtó közelében, sikoltozva kiabálta, hogy a felesége meghalt. Az ajtóra a „Death Parde God Hell” mondatot festette.

Az alábbiakban Afterglow (Little Black and White Things) dalának videóját nézhetitek meg, illetve az egész anyag végig is hallgatható.