Dusty Chopper – Back On The Road

 
A budapesti Dusty Chopper néhány évnyi szünet után újra visszatér a hazai metal zenei véráramba. A redneck southern metalt játszó trógerek most egy megújult felállással és egy vadonatúj videóval jelentkeztek, amely kapcsán egy villáminterjú keretében beszélgettem velük. Az alábbiakban megtudhatjátok, hogy nem csak a banda felállásában, de stílusában is történtek némi változások. 
 

– Üvd az uraknak! Akkor ha lehetne foglaljátok össze, hogy mi is történt a bandával a kis kényszerpihenőtől az újjáalakulásig.

Boris: Üdv újra! Összefoglalva annyi történt, hogy miután pár éve feloszlott a zenekar, visszatértünk egy kicsit a régi stílusunkhoz és megcsináltuk a most is futó Symmetry Of The Void zenekart, amiből Levente kiszállt egy idő után átadva trónját Gyurkó Bencének, és ekkor jött pár hónapja az ötlete annak, hogy újra megcsináljuk a Dusty Chopper-t új tagokkal. Először csak kósza hobbyként, majd annyira flottul működött a dolog, hogy felvettünk egy single-t, és forgattunk hozzá egy videóklippet is.

– Gondolom a zeneirányvonal továbbra is a redneck mocsok rock n roll?

Boris: Kicsit más megközelítéssel, de igen! Ez nálunk szerintem nem nagyon fog változni.

Levi: Koncepcionalis váltás nem volt, de kicsit más zene gurul ki most belőlünk. Persze témának megmaradt a ser, a motorok, a csecsek és a mocsár. De szerintem jelenleg kicsit kevésbé vagyunk southernesek.

Balázs: Ez teljesen legit, picit „biker” vonalban ment el, de továbbra is üt, mint a falusi guggolós… ha-ha.

Zsolt: Jön, ami jön! Ha oda fog baszni és ha beleillik a koncepcióba akkor megvalósítjuk. Ha meg nem illik bele, akkor bebaszunk és kitalálunk mást. Amúgy csá, Zsolti vagyok az új bőgős.

 

– Mondhatni némi portfólióváltás. A dalt hallgatva azt mondatni, hogy a klasszikus badass ditry rock találkozik a southernes ízekkel a zenétekben?

Boris: Abszolút!

Balázs: Yep

– Kicsit beszélnétek a dalról és a klipről?

Borisz: Az új szám és a klip magáért beszél, de erről nyilatkozzon Don, az új énekesünk.

Balázs: Kevesebb mocsok, több lőcs! De komolyan… A dal a visszatérésről szól, benne van a nevében is: Back On The Road.

– Akkor összefoglalva új Dusty, új dal, esetleg új lemez, koncertek?

Balázs: Hát… az az igazság, hogy már van vagy három kész és kettő félkész új dalunk. Lemez szerintem később… nagyon később. De lesz rajta pár igazi agyeldobós, whiskey-nyakalós, tombolós nóta, meg olyan is, amitől azonnal kiserken a szakállad, még nő létedre is… ha-ha.

Borisz: Remélhetőleg legkésőbb ősszel jelentkezünk egy teljes EP-vel is, mivelhogy már ennyi számot sikerült írni. Júliusban egy Horvát motoros találkozón a színpadra is visszatérünk az meg hogy hogyan merre tovább egyelőre egy jó kérdés.

 
 
– Zárásként. Jó pár évet kihagyva, hogy látjátok a hazai hasonszőrű zenei felhozatalt? Mondhatni azóta gomba módra szaporodtak a bandák.

Borisz: Hazai felhozatalról ezen a színtéren egyelőre én személy szerint nem tudok nyilatkozni, eléggé ki voltam vonva a forgalomból egy másik irányzatban a legutóbbi 3, 3 és fél évben. De ha neadjisten valaki kooperálni akarna mint régen, pesti, vidéki, vagy akár külföldi bulikban, semmi rossznak nem vagyunk elrontói.

– És amit már az elején kellet volna. Mutassátok be a zenekar új felállását!

Borisz: Levit és engem ismertek! A másik két új fasz Buza „Don” Balázs ének, és Harsányi Zsolt az új bőgősünk.

– Srácok, köszönöm! És várjuk az EP-t!

Borisz: Meglesz-meglesz! Most azonban klippremier!

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.