Flop (2008.05.31/Vörös Pince)

Az első Flop koncertemre nagyon készültem. Egyrészt ugye adva volt a Torso lemez, ami egy csapásra rajongóvá tett, mésfelől pedig a lakóhelyem klubjában léptek fel, azaz nem kellett autóznom, így a sörözés is belefért. (Igaz, ez azért erős fél órás sétát jelentett oda és vissza is…).

A koncert előtt még megnézhettük a Magyarország-Horvátország barátságos labdarúgó-mérkőzést.
Akkor még voltak páran a pultnál meg a teremben is. Gondoltam a többség nem értékeli a focit vagy otthon nézi, de nem. Sajnos, a csapathoz tartozókon kívül én voltam az egyetlen koncertlátogató. Szomorú!

Szerencsére a srácok azért becsülettel lenyomták a nagyjából másfél órás programjukat. Ebbe a Torso és az EP dalai, valamint néhány feldolgozás fért bele.
Sikerült egészséges hagzást összehozni, így az olyan dalok, mint lemezt nyitó Hand, a Candy sweet, a Sidenote vagy a Pennymachine, Bathroom Boredom jó hangulatot csinált, szerencsére az EP-s Hozomra, hitelbe és a Teaser sem maradt ki a programból. Természetesen a buli vége felé előkerültek a Torso magyar nyelvű dalai is. Mind a Saras kezeddel, mind pedig a Jó lesz nagyot üt élőben, különösen ez utóbbival volt könnyű azonosulnom, s így okozott is kellemes borzongást.
Talán nem rossz irány a magyar szövegek felé fordulás…

A feldolgozások pedig elég széles skálát öleltek fel (nem is nevezném nyilvánvalónak mindet) hiszen az Audioslave Yesterday To Tomorrow-ja még csak-csak felötlik, mint átdolgozandó lehetőség, no de PJ Harvey-tól a Long Snake Moan-ra nem hiszem, hogy az egyszeri rocker(metalos) gondolna. Persze ettől még ez is egy kiválóan sikerült nóta, bár az eredetit én sem ismerem. A koncertzáró Go pedig a csapattal kapcsolatban legikább és legtöbbször emlegetett Pearl Jam műve, s mint ilyen természetesen illett is a Flophoz.

Lehet beszélni arról, hogy grunge, meg hogy ennek lejárt az ideje, de kérem ez ROCKzene. És ahogy ezek a srácok tolmácsolják, abban nincs hiba. Egyszerűen nem találok gyenge pontot a zenekarban, és mivel már a lemezismertetőmben is el voltam ájulva a teljesítményüktől ezt az élő találkozásunk is megerősítette.
Köszi srácok!
A sajnálatos közönséghiányt pedig remélhetőleg legközelebb orvosoljuk. Addig is sajnálhatják, akik ezen az estén más programot választottak.

A Setlist:

1. candy sweet
2. shame
3. hozomra hitelbe
4. sidenote
5. pennymachine
6. tenfold deep
7. yesterday to tomorrow (audioslave)
8. wizard
9. long snake moan (pj harvey)
10. teaser
11. hand
12. welcome morning
13. saras kezeddel
14. jó lesz
15. bathroom boredom
16. go
Palaye Royale Palaye Royale
május 29.
Sting Sting
május 30.
Summer Time Tour 2024 Summer Time Tour 2024
június 01.