KICSI A BORS, DE ERŐS – EP VÁLOGATÁS #122

Nyuszi hopp, Nyuszi hopp, máris itt vannak EP válogatásunk Húsvéti tojásai. Hiszen mit is ér a nyúl áldozat lüktető punk hardcore, vedelős death’n’roll, old-shool death, valamint klasszikus szabbatista doom ceremóniák nélkül. E heti számunkban három hazai banda kislemezei is bekerültek.

TombSnakes

A TombSnakes egy új-mexikói punk/hardcore metal trió, amit a True Widow, a The Saint James Society és a Vigilantics tagjai hoztak létre, azzal a szándékkel, hogy még jobban kitolják zenei határaikat. No Graves című debütáló EP-jükre 5 veszettük gyors, agresszív és leginkább ütős punk rock és post-hardcore energiáktól duzzadó dal került fel. Témáikat szó szerint az utcáról, vagyis a hétköznapi életből szedték össze, ebből kifolyólag szövegeikben is erős a szókimondó igazság. Ha a zenek fegyver, akkor ez most az.

Coldsaw

Hat év után új EP-jével tért vissza a Tampere / Budapest vonalán mozgó crustpunk/ death’n’roll Coldsaw. A bandában a Türböwitch és a KMK jelenlegi és egykori tagjai találhatóak, így nem is csoda, hogy ezen formációjukkal csak időnként adni ki új anyagot. A 6 tételes Fight a banda második EP-je, amivel a srácok újfent a részeges scumbag drunk n’ roll vonalára erősítenek rá. Mert hát ugye, aki az italt szereti, rossz ember nem lehet…

Gorthor

A Gorthor a magyar származású, ám jelenleg Angliában élő muli-instrumentalista Khrul vadonatúj death metal projektje, amit a Beneath The Void gitárosával, Olt Ákossal közösen hozott össze. Két dalos Manifest Destiny EP-jén a ’80-as, ’90-es évek death metal hullámának hangulatát hozza vissza. Ő maga hatásként a Bolt Thrower és Nile munkái emlegeti, amik remekül visszaköszönnek a bravúros old-school dallamokkal és technikai megoldásokat felsorakoztató dalaiból. Egy könnyed, úgymond klasszikus (bő 9 percnyi) bűzös mészárlás.

Evil Conqueror

A nagyatádi black/death metalos Evil Conqueror jól ismert a hazai underground hívők számára. A Pusztai Patrik által 2013 óta működtetett egyszemélyes zenekar eddig három nagylemezt és két EP-t tudhat magáénak, ebből a legutóbbi a múlt hónap végén megjelent háromszámos The Legacy Of Stone Serpents. Az intróként szolgáló szado-mazo közjáték után egyből a ’90-es évek lassú veretes death/doom mocsarában fuldokolhatunk. Korábbi anyagival ellentétben EP-je hámor daláról nem mondható el, hogy szélvészként darálnának, vagy sikálnának, inkább a közép tempós doomos tempóké a főbb szerep, amik nagyon jól kihangsúlyozzák baljóslatú atmoszférájukat.

Margarita Witch Cult

A brit származású Margarita Witch Cult egy klasszikus heavy doom / doom rock trió, akik zenéjükben a Black Sabbath hagyatékát, valamint a Kyuss sivatagos fuzzait aknázzák ki. Két dalos Witchfinder demójuk, amellett, hogy az említett hatások libabőrt érzéseit hozzák egy erős okkult töltetett is hordoznak. Dalaik témái ugyan is Charles G. Lelend népi horrorral és hiedelmekkel átszőtt ezoterikus műve „A boszorkányok evangéliuma” ihlette. Így nem is csoda a velőtrázó borzongás, és az a (lecsupaszított) riff orgazmusa, amit hallgatásuk közben átélhetünk. Ez a két szám remekül megtestesíti a kortárs doom valóságát. Pazar kis bemutatkozó anyag.

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.