KICSI A BORS, DE ERŐS – EP VÁLOGATÁS #124

suck hallelujah… Ez a mottója e heti EP válogatásunkat, amit a kaotika és a mizantróp őrületek gyönyöreinek szentelünk. Három olyan tételt hoztunk, melyek átlagosan 6 perc alatt – majd, hogy nem szárazon – juttatnak benneteket eme élvezetek csúcspontjára, hogy aztán – happy finish – egy kis mocsaras blackened doommal és modern felfogású brutal groove-okkal lazítsunk el benneteket. Áldás erre a szép napra!

Parlag

Második anyagával jelentkezett a számomra ismeretlen, egyébként budapesti raw black/punk metal duó a Parlag. EP-jükre öt erősen lo-fi hangzású (egyben felrántott) dalocska került fel, amelyek még a holtakban is riadalmat keltenek. Egy abszolút zajos őrület, ami kaotikája ellenére nagyon is összefüggő…. hallgatása közben olyan érzésem támad, mintha egy nagyobb hosszúságú dal lenne öt részre vágva.

The Same Mistake

A The Same Mistake a clevelandi multi-instrumentalista George Lucarelli (Last Gasp, Erase Them, Normy, Highway Sniper) kemény veretes hardcore punk projektje. zenekarának ötlete elmondása szerint: „személyes  frusztrációból indult ki„. Demo 22 címmel ellátott kis anyagára 3 ízig-vérig modern felfogású hardcore dalocska került fel, amelyek egy fékevesztett tank és egy úthenger közös erejével gyalulnak, döngölnek a földbe. Tömény, agresszív és ütős… érdemes az ő őrületükre is azt a 4 és fél percet rászánni.

Worn Mantle

Egy igazi  dobhártya szaggató cuccot kaptunk a Minnesota-i Worn Mantle első EP-jén. A trió felállású bandát inkognitóban a térség ismertebb underground zenészei alkotják, akiket a koronavírus bezártsága hozott össze. Zenéjük a klasszikusnak mondható black/death metal, amit a doom/sludge lassú szigorával tettek feszesebbé. Hat tételes anyaguk maga a büntetés… a megszállott őrjöngő témáktól a fullasztó mocsara dagonyákig mindnet megtalálunk bennük. Egy igazi sötét massza, ami 100 %-osan magába szippant.

Gritted Teeth

A Gritted Teeth egy anonim őrjöngő grindcore banda Berlinből. Annyira anonimak, hogy a mellékelt YouTube linken semmilyen más infót sem tudni róluk. EP-jükre összesen kilenc dal került fel, melyet közel 6 perc alatt darálnak le. Fenevad, gyors riffeik úgy csapódnak az arcunkba, mint ha csak ventilátorba kuláztak volna, és mi mosolyogva örülünk ennek az áldásnak.

Long Live the Martyr

A budapesti modern/brutal groove metalos Long Live the Martyr új háromszámos EP-jén továbbra sem finomkodik a riffeivel. A közel 10 perces Be a Good Dog anyagukkal stílusilag újszerű látásmódot kapott dalaikkal most is földbe döngölnek. Bátran mondhatjuk, hogy szó szerint tavalyi lemezük, a Sound Asylum sokrétű vonalát viszik tovább, amiben, csak  úgy mint most is a fűrészgépes groove metal alapjaitól a black metalon át a hardcore metalig mindent felsorakoztattak. Egy szó mint száz, EP-jük egy masszív, döngölős cucc lett.

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.