Kicsi a bors, de erős – EP válogatás #55

Itt vannak az ünnepek, a pihenés és finomságok ideje. Hogy elősegítsük a bejgli és az egyéb étkek okozta emésztési sokkokat, összeállítottuk egy könnyed laxáns hatású válogatást, amelyre ezúttal három hazai zenekar is felkerült. A  dinamikus groove alapokon működő progresszív robbanások, mellé vegan hardcore savlekötőt kínálunk, aminek zajos őrülettel és a sötétség felsőbbrendűségével kezeljük. Jó lazulást!

Jade and the Astronauts

A Jade and the Astronauts egy új dinamikus groove alapokon működő progresszív metal zenekar, akik a napokban adták ki 3 dalos bemutatkozó EP-jüket Beyond Andromeda címmel. A csapat tagjait olyan zenekarokból ismerhetjük, mint a Damned Spirits’ Dance, a City Of Moon (Opeth Tribute), a Dark Side Project (Pink Floyd tribute), a Divided, a Craze, az On My Last Morn és az Unforeseen. Zenéjük Dream Theatre-ös alapvonalai mellé felsorakoztatják az epikus metalt, a hörgős avant-garde black metalt, a Meshuggah agyatekert kaotikus zúzdáit, valamint a nu- metal és a pszichedelikus rock dallamos csodáit. Egy merész és egyben komplex hatású alkotás, amivel 100%-osan új színt hoztak a hazai rock-metal palettájára.

Escalate

Az Escalate megint egy olyan banda, akikről semmit sem tudok… vagyis csak annyit, hogy a veszprémi csapat demóján vegan hardcore-t játszik, ami a stílusból adódóan, nyers, dühös, őrült és energikus. Mindezt 4 dalban összesen 6 és félpernyi játékidőbe sűrítették be.

Silk Leash

Nagyon piszkos, nyers és zajos. Ezt kapjuk a Maryland-i hardcore / noise-punker Silk Leash rövidke EP-jén. A két szám, Rot/Pigs egy 6 perces vesszőfutás a napi munka, a hétköznapi őrület, az embereket bedaráló társadalom, valamint az azt kritizáló fotel politikusok, és internet megmondóembereinek hőskorából. Egy tökéletes XXI. századi látkép jelen társadalmunk kórós betegségeinkre.

Milzenvirgil

Akik járatosak a kísérleti zaj és egyéb avantgarde zenék világában azoknak biztosan ismerős a hazai Milzenvirgil neve. A Kaszás Sándor – állandó tag – által vezetett, Debrecen-Budapest tengelyen mozgó lo-fi/avantgarde/free-rock projectben olyan underground projektben a Lyuhász Lyácint Bt., Bass-O-Matic,  Flexible Juice és a Nyolcadikosok zenészei urganak be ideiglenes zenésztársakként. Egyedi hangulatú kísérleti zenéjükkel egy tudatalatti, vagy inkább feletti pszichedelikus utazásra visznek. Ruins & Wizards címet viselő anyaguk összetett, elszállós hangképeiben, amelyeket elektronikus és egyéb fémszerkezetek által keltenek életre egy varázslatos, ugyanakkor hátborzongató hatású élményhullámokat kínálnak hallgatóiknak. A csikorgó fémek, lassú, gépies ütemek egy szinte már kakofonikus oratóriumot árasztanak az éterbe.

Baxaxaxa

A német underground sötét bugyraiban tevékenykedő kísérleti black metalos Baxaxaxa központi témáiban az ördög és az ő nevéhez köthető egyéb szentségtelen dolgok állnak. A formáció 1992 óta létezik és december elején megjelent sötét primitív, ősi gonosz genetikájú Devoted to HIM kislemezük könyörtelen felsőbbrendű arroganciával, valamint pogány dühvel hozza el a végítélet zajos gitárjaitól rodhadó szagát. Mint egy pestis járvány, vagy egy fekete villám, ami kénköves lávaként csap beléd.

Palaye Royale Palaye Royale
május 29.
Sting Sting
május 30.
Summer Time Tour 2024 Summer Time Tour 2024
június 01.