Decay
Brand New Nails 'EP

(Loud Rage Music • 2018)
Armand
2018. október 28.
0
Pontszám
7
Az 1996-óta működő Romániai (Nagyvárad) melodic extrem metalban utazó Decay zenekar polírozatlan, nyers, kompromisszumoktól mentes old-school vonalú zenéjéből a ’90-es évek thrash/death legendáinak hatásai köszönnek vissza. Így van ez a Loud Rage Music kiadásában megjelent három számos Brand New Nails EP-jük esetében is, ami nem csak egyfajta visszatekintő mérföldkő a zenekar eddigi tevékenységére, hanem közelgő albumuk előzetese is egyben.
 
Az ős thrash/death gyökerekkel rendelkező To Survive the Time egy tökéletes nyitó nóta. Kellő módon agresszív és egyben komor „svéd” atmoszféra dallamosságával rendelkező dal nyomasztóan ábrázolja az emberi lélek sötét oldalát. A szám közepén kiálló lírikus betét némi pihenőd ad harcias jellegének és egyben szépen előkészíti a terepet az őt követő For a Seizable Reality lopakodó, komótos sötétségének, amin remekül előtünnek a korai Deicide munkásságának hatásai. Katonásan menetelős, jól időzített mizantróp témaváltásainak, és ízes tharash metalos gitárszólóinak köszönhetően számomra a kislemez csúcspontja. A záró Concentrated Incarnation of Brutal Aggression egy fékevesztett gyilkolással indít, ami utána átcsap egy technikás prog/death agresszivitásba. Némi könnyed Death feelingel szabadítja ránk poszt-apokaliptikus félelmeinket, fóbiáinkat. És ezzel zárja kapuit a Halálgyár.

A Decay kislemezén remekül prezentálja a metal zenék régisulis, feketébb, extrémebb árnyalatait, amit már ránézésre hűen tükröz az EP borítója. Akik kedvelik a Deicide, a Kataklysm, a Kreator, a Death és más hasonszőrű csapatok korai, illetve az ős thrash/death gyökerekhez visszanyúló bandák munkáit, bennük sem fognak csalódni.
 

Decay – Brand New Nails by Decay
Nox Mortuorum Nox Mortuorum
december 02.
The Dead Daisies The Dead Daisies
december 03.