Words of Wisdom (2006)

Sokat kellett várni az új Wisdom lemezre, de bizony megérte. Fantasztikus dolog látni, hogy mire mehet egy magyar csapat egyetlen jól sikerült EP-vel. Saját buli a Wigwam-ban, hatalmas rajongótábor és itt ez a lemez is és a sornak még messze nincs vége. A csapat sikerének megfelelően magasak voltak az elvárások ezzel a lemezzel kapcsolatban. A lécet azonban nemhogy nem súrolták, de még csak a közelében sem voltak, olyan szinten átugrották.

A hangzás magáért beszél, mivel nem magyar stúdióban masterelték, hanem a finn Finnvox-ban ezért nem is lehet rossz. Jót tett a lemeznek, hogy nem hallani rajta a tipikus magyaros vonásokat. Bár hallottam már ellenkező véleményeket is. Új a dobos Kern Péter személyében, de minőségbeli változás nem észlelhető, mindent tud, amit tudni kell. A zene maradt a tradicionális európai ízű heavy metal. Nem nagyon tesznek új dolgokat a zenéjükbe, de magyar honban nincs párja annak, ahogyan ezt teszik és itt ez a fő szempont. A stílusra jellemző technikás szólók, dallamos ikerszólók, magasban szárnyaló énekdallamok, ökölrázós mellverdesős refrének, kétlábgépes és bólogatós tempók egymást váltva, ezek mind benne vannak a Wisdom zenéjében. A legnagyobb erősségét ennek a zenekarnak azonban a tökéletesen megkomponált, azonnal fülbemászó és fejben ragadó kórusokban érzem. Molnár Máté basszusgitáros, pedig nagyon jó szövegeket írt, el lehet benne merülni, elgondolkodtató.

Fantasztikus a nyitó Holya Vagabond refrénje, meglepő, de nagyon jó húzás Pityesz (Neck Sprain) szereplése a Victory-ben, a Wisdom című szám refrénje már a második refrénnel énekelhető, annyira dallamos, tele van jó ötletekkel a félig meddig instrumentális Sands of Time, gyönyörű akusztikus líra a már jóval korábban megszületett, koncerteken is játszott és megklipesített Unholy Ghost. Mégis talán a záró tétel, a címadó Words of Wisdom maradt meg bennem a legjobban. Talán ebben a számban éreztem leginkább a Finnvox-os masterbe fektetett javak megtérülését a leginkább. Tökéletes befejezése egy tökéletes lemeznek. Ötletes és jól megcsinált multimédiás rész is található a cd-n. A borító is szép, aprólékosan kimunkált. Remélem a következő lemezre nem kell majd ennyit várni, bár ha az is ilyen minőségi és beérett produkció lesz, akkor megérné.

Wisdom_Words_of_Wisdom_2006
Stílus:
heavy metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Holy Vagabond
2.Reduced to Silence
3.Masquerade
4.Wisdom
5.Victory
6.Take Our Soul
7.Sands of Time
8.Unholy Ghost
9.Wheels of the War
10.Wiseman Said
11.Words of Wisdom
Írta:
Skinner\
2007. január 11., csütörtök
Facebook:
Dalriada, Rómeó Vérzik, Wisdom - 2010.11.13. Pécs, Zion Klub
Koncertbeszámoló, tündérmetálány @ 2010. november 19., péntek, 11:20
Wisdom - Wisdom EP (2004)
Kritika, Tomka @ 2005. október 3., hétfő
Koncertek
Europe Under Black Death Metal Fire
április 26.,
Dürer Kert
Strange Rain Tour 2019
április 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Unleashed Bastards Tour
április 28.,
Végállomás Klub
The Iron Maidens
május 4.,
Dürer Kert
Tarja Turunen
május 5.,
Szent György napok
Moonglow World Tour 2019
május 6.,
Barba Negra Track
Vienna Metal Meeting 2019
május 11.,
Arena
Ken Hensley & Live Fire
május 22.,
A38 Hajó
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.04 seconds to render