Live Life Hard a Barbában – interjú

Hamarosan, azaz október 21-én egy remeknek ígérkező hármas bulira kerül sor a Barba Negrában. A bandák megismertetésére, kedvcsinálóként a koncertekhez most a Live Life Hard-ot mutatjuk be Partos Bence énekes segítésgével.

Nem először játszotok a Blue Stagben. A legutóbbi fellépésetek izgalmas volt, úgy hiszem. Milyen élmény volt?
Nem igazán volt időnk feldolgozni. Mikor Jozzy felhívott és mondta, hogy akkor ezen a dátumon a Pantera előtt kéne játszani, rögtön rávágtam, hogy nem biztos, hogy erőltetni kéne ezt mert nem annyira vették az emberek legutóbb se… Ekkor félbeszakított, hogy most nem az Attila vezette Vulgar Display Of Cover nevű Pantera-tribute-ról van szó, hanem frankón a Panteráról. Nem lehetett nemet mondani, pedig már így is körbe voltam pakolva bulikkal és a fiam is a napokban született meg, de szerencsére arról sem maradtam le [nevetés]. Maga a buli elég gyorsan lement. Én annak is örültem, hogy nem dobáltak meg, mert valljuk be a Pantera előtt magyarul reppelgetni azért egész bizarrul hangzik. Szerencsére nem történt ilyen, sőt talán páran még élvezték is, de azért kaptunk is pár kritikát. Az biztos, hogy egy ilyen lehetőség megméretteti a zenekarokat, viszont nagyon jó volt ezzel a brigáddal átélni, kellemesen megdobta a csapatszellemet.

Ezúttal hogyan került sor a szervezésre?
Ez a dátum azt hiszem már tavasszal le volt szervezve, a május vége volt, ami hirtelen jött.

A From The Sky-jal van zenei kapcsolatotok is. Ismeritek a Mirror zenéjét is? Mi köt össze titeket?

Szerintem ezeket a bandákat legfőképp az köti össze, hogy nem angolul próbálkozunk a kamuszövegekkel, hanem próbáljuk az anyanyelvünkön kifejezni magunkat. Ez sok esetben nehezebb, hisz rögtön kiderül a sok sületlenség, amit angollal még el lehet mismásolni (de aztán úgyis kiderül, hogy nem jelent semmit). Illetve, a mirrorsos spanjaimmal korábban volt közös termünk is.

Manapság sokszor kerül sor egy közös nevezőre felfűzhető de hangzásában mégis eltérő zenekarok közös koncertjére. AZ előbbieken túl, kifejezetten a zenében, szerintetek, mi lesz a közös? Vagy ha úgy könnyebb, megszólalásában miben fog különbözni a LLH a másik két bandától?

Talán nálunk lesz a legtöbb elektronika, és az üvöltözés. Próbálkozok én is eladhatóbb, dallamos énekekkel, de azért mind tudjuk, hogy nem ez érdekel igazán [nevetés]

Rajongóként ti is jártok olyan koncertekre, ahol kicsit eltérnek a felvonultatott stílusok?
Persze, volt már ilyenre példa. Alapvetően ez az egész zene egy nagy halmaz, aztán a kategorizálás csak azért jött létre, hogy nagyjából belőhessük miről is van szó. Attól még, hogy más stílusba vannak kategorizálva, vannak egymáshoz passzoló zenék, előadók. Ez nem csak a hangszerelésen múlik.

A csapaton belül főképp milyen kedvenceket hallgattok, illetve – szerintetek – milyen hatások keverednek a ti zenétekben?
Matyi és jómagam a nu metál érában bontakoztunk ki a kétezres évek elején, majd ő inkább az okosabb irányba, a fusion és a jazz felé kacsintgatott, míg én inkább a trash- és a black metált kedveltem akkoriban. Aztán valahogy mindketten kikötöttünk a hip-hop mellett [mosoly]. Tudom, undorítóan hangzik. Mindez után mentünk rá nagyon a Panterára…. Ahhoz be kellett érni kicsit. Meg kellett érteni, mi is a jó hangszeres játék, és hogy ezt is lehet alkalmazni metál zenében úgy, hogy ne legyen maszturbálás szagú. Ádám, szerintem, nagyjából ugyanígy nyomta. Attila eszeveszett Panterás volt, csak nemrég barátkozott meg a reppel. Jozzy meg aztán a világzenén keresztül, a popjazzfankitechnón át… mindent is játszik, így gondolom ezeket hallgatja is. Szóval alapvetően itt mindenki mindenevő. De ha az eddigi dalokból indulnék ki, azt mondanám a korai Slipknot, a Pantera és a Limp Bizkit hatások a legmeghatározóbbak.

A csapat felállása 2021 márciusától: Vörös Attila(Vulgar Display of Cover, Leander Rising, Nevermore, Týr stb.) gitárosPartos Bence – énekes, Takács “Jozzy” József – gitáros, Lisztmajer Ádám – basszusgitáros és Geröly Mátyás – dobos.

Pár szó a legutóbbi anyagotokról…

Legutóbbi anyagunk az Ez a szemét címet viseli. Ennél már kezdtük azt érezni, hogy elindult valamilyen irányba a stílusunk. A felvételeket nem sietjük el, ez tény. Így, aki egy reális képet akar látni rólunk, annak egy koncertet kéne meglátogatnia. Mi inkább abban vagyunk jók. Kivéve az éneket. – (teszi hozzá nevetve)

Hogyan készültök a közelgő fellépésre? Külön setlist-tel, vagy egy eddig bejáratott műsorral?

Igyekszünk mindig új setlistet összerakni.

Sok sikert kívánunk a fellépéshez, ott találkozunk!

Időközben a zenekarnak Négy fal között címmel ki jött az új EP-je, amit már most a koncert előtt meghallgathattok.

Friendly Tour 2024 Friendly Tour 2024
február 23.
The Fission Tour The Fission Tour
február 24.
Dirty Honey Dirty Honey
február 29.