Mindgate – Egy új hazai metalcore banda

A Mindgate egy friss, hazai metalcore banda, akik saját elmondásuk szerint zenéjükre leginkább a progresszív metal, nu-metal, metalcore és elektronikai stílusok hatottak, és ez nem csak a hangzásuk terén, hanem a zenekari imidzs terén is igaz. A zenekar ötlete 2017-ben Pataki Tamás basszusgitáros és Pap Dávid dobos fejéből pattant ki, akikhez később Pallai Márton gitáros és végül 2022-ben Baksa Dániel (AliT, Harrisons) énekes csatlakozott. A zenekar nemrégiben Problems daluk videójával jelentkezett, amiről az alábbiakat mondták:

A Problems című szám az első single a hamarosan megjelenő lemezünkről, ami egy rövid, de tartalmas szám, és jól bemutatja a zenekari irányvonalat. Ezt további 2 klip fogja még idén követni. Ez a három szám egy összefüggő sztoriként is kapcsolódni fog. Mindhárom klipnél szerettünk volna valami pluszt is megfogalmazni vizuálisan, ami alátámasztja a dalszövegek történeteit. Ez nem csak a külső megjelenésben, hanem kitalált képekben illetve történetekben jelenik meg. A maszkok miatt a személyünkből nem sok kivehető, de ez változni is fog a klipek során. A maszk csak egy szimbolika, ami mindenkinek mást és mást, van, akinek akár a halált is jelentheti.”

A Mindgate 2024 elején fogja kiadni első nagylemezét Goodbye címmel, aminek produceri teendőit saját maguk végezték, a mix/master Simon Istvánnak (No Silence Studios) köszönhető. Az albumról a következőket mondták:

Az egész lemezhez szorosan kapcsolódik a halál és elengedés témaköre. Korábbi zenekarokból, családtagokból is veszítettünk el természetes és nem természetes úton hozzánk közel álló embereket. Sok dalszöveget Dani arról írt, hogy az elme hogyan tud eljutni A-ból B-be és dönt úgy, hogy vége lesz. Sajnos ő az Édesapját is elvesztette az írási folyamat alatt, ezért is szeretnék többek között az albumot neki ajánlani.”

Első teljes koncertje december 30-án a Robotban lesz, a Sosevolt vendégeként.

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.