noTs – EP-vel jelentkezett a fehérvári csapat

A székesfehérvári noTs zenekar megjelentette első EP-jét! A zenekar jó pár éve alakult, mondhatni, már „veterán” zenészek alkotják. Négydalos bemutatkozó anyaguk stílszerűen Elég a csendből! címmel jelent meg 2022. nyarán, szerzői kiadásban. A stúdiómunkát Drótos Gábor (ex-Gutted) végezte. A zenekar története 2009-ben kezdődött, ekkor alapította a néhány hónappal azelőtt feloszlott Endless (korábban Endless Endgame) gótikus doom metal csapat két tagja: Dezső Tamás és Ruskó Péter basszgitáros. A zenekar nevét, noTs, Peti adta, amikor gitárra cserélte a bőgőt. Hamarosan csatlakozott hozzájuk Várkonyi Róbert dobos és Kovács Balázs basszeros. Hosszas keresés és próbálkozás után Kormos Dávid érkezett az énekesi posztra, ő korábban a kazincbarcikai Out of Memory tagja volt.

A zenekar repertoárját a saját, új dalok mellett, néhány Endless-ből átmentett szerzemény képezte. A csapat stílusa a HC, a dallamos death, thrash, nu metal keverékeként meghatározható. Miközben beindultak a fellépések Kovács Balázs kilépett, Ruskó Péter visszatért a bőgőhöz így Sárközi Peti (aki emellett a The Rebels-ben is folytatta a zenélést) a ritmusgitár posztjára érkezett. Pétert később a szintén a The Rebels-ből érkezett Gelencsér István „Pukli” követte. A csapat fehérvéri, budpesti, és barcikai koncertjei után Robi távozott egy másik csapatba, helyét Simon István „Simi” foglalta el a dobok mögött – mily meglepő: ő is játszott a The Revbels-ben! A 2013-as Fehérvár Feszt óta a noTs jelen volt és jelen van az underground színpadokon. Némi tagcsere és a zenészbarátok távozása-érkezés után kialakult a noTs már egységes de változatos, némiképp matekozós zenéje is. Amikor 2020. tavaszán Sörös László „Söri” ( ex-Visioned Frailty) bőgősként csatlakozott, az ötösfogatra bővült csapatra (is) lecsapott a pandémia időszaka. A mindannyiunk által jól ismert pauza során azonban formálódtak a dalok az említett stílusok ötvözésével, gyakori tempóváltásokkal, feltűnő 5/4-es lüktetéssel… A noTs jelen felállása:  Dezső Tamás – gitár, Simon István „Simi” – dobok, Kormos Dávid– ének és Sörös László „Söri” – bassusgitár (a fényképen fordított sorrendben).

Söri, a bemutatkozó anyag kapcsán: „Szeretnénk, ha a zenénk minél szélesebb körhöz eljutna; itt elsősorban az underground metal színtérre gondolunk. Az internet mellet természetesen klub-koncerteken mutatjuk be a repertoárunkat. Többek között felléptünk Budapesten augusztus 6-án a Riffben majd koncertezünk augusztus 27-én szombaton a Fehérvár Feszten. Az őszi-téli koncertek egy részét már leszerveztük, a Nyolcas Műhelyben otthon, Székesfehérváron, illetve Dunaújvárosban a Kaptárban, de tervezünk még pár koncertet ebben az évben más vidéki klubban is. Jövőre egy új hangzóanyag, album csiszolgatása is tervben van már. Júliusban klipet forgattunk az EP egyik számához, rövidesen az is megjelenik.

A noTs zenéje minden jelentősebb zenei felületen elérhető. Jó szórakozást hozzá!