ViperForce
Venomous Metal [demo]

Armand
2020. augusztus 10.
0
Pontszám
9

Ha valaki manapság a ’80-as évek szellemében szeretne thrash metalt hallgatni, előbb-utóbb eljut a dél-amerikai színterekhez, ahol enyhe túlzással minden bokorban találhat egy-egy old-school thrash metal alakulatot. Ezek a bandák egy az egyben az 1985-ös hagyományok szerint interpretálják a muzsikát. Esetükben szó sem lehet olyan technikai elemek beépítéséről, melyek a hőskorban nem álltak a példaképek rendelkezésére. A chilei zenekarok közül kiemelném a Dekapited-et, akiknek a 2015-ös Nacidos del Odio című albumát kötelezővé tenném minden farmermellényes kollégának! Chilénél maradva, az Evil Madness és a Drencrom is megér egy-egy meghallgatást. Jelen esetben azonban Kolumbiáról, azon belül is a drogkartellek mekkájáról, Medellinről lesz szó, innen származik ugyanis ez a fiatal zenekar. A Venomous Metal a ViperForce első és egyetlen demója, mely most a miskolci ThrashZone gondozásában a stílushoz leginkább passzoló formában, kazettán is megjelent, száz példányra limitálva.

A négy dalt tartalmazó, negyedórás felvétel azt a fajta gonosz thrasht kínálja, amit a legkorábbi anyagaikon a német színtér alapzenekarai, a Destruction és a Sodom produkáltak. Szóval a kolumbiaiak azt az időszakot idézik meg, amikor a black és a thrash metal még nem váltak ketté. Itt nincs helye akusztikus felvezetőknek, tempóváltásoknak, csak gyors tekerésekről, vijjogó szólókról és a hozzájuk passzoló rikácsoláshoz lehet szó. A banda intro nélkül ront ránk a Midnight Slaughter című dallal, amely végig gyors tempóban pörög. A harmadik szám talán a ViperForce legerősebb szerzeménye, a The March of the Troops of Hades felépítése is változatos, nem ugyanabban a tempóban gyalulják le az agyunkat. A felvételt a címéhez méltó Thrash Overdose zárja. Akinek ezzel sem sikerülne túladagolnia a régisulis thrasht, már fordíthatja is a kazettát, ugyanis mindkét oldalra felkerült a demo teljes hanganyaga.

Mivel a kiadvány CD formátumban 2017-ben jelent meg, remélem, hogy lassan jelentkeznek egy teljes értékű hanghordozóval is! A kazetta a miskolci kiadótól megszokott minőségben jelent meg, a matricázott, átlátszó piros kazetta test ráadásul most igazán egyedire is sikerült. A kétpaneles borító tartalmazza a dalszövegeket, illetve a banda állásfoglalását a modern metal eszköztára kapcsán.

Ezt a zenét ebben a formában, kazettán kell hallgatni!

Érdeklődők a thrashzonezine@gmail.com e-mail címen próbálkozzanak a Venomous Metal beszerzésével!

Az ajánlót írta: Andris

Hell Vill #19 Hell Vill #19
június 13.
Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.
Hatebreed, Crowbar Hatebreed, Crowbar
június 17.