NGC Prod.
TUNYOGI ROCK BAND
Státusz:
Inaktív
Alakulás:
1991
Származás:
Magyarország
Budapest
További képek:
TUNYOGI ROCK BAND
TUNYOGI ROCK BAND
TUNYOGI ROCK BAND
TUNYOGI ROCK BAND
TUNYOGI ROCK BAND
TUNYOGI ROCK BAND
TUNYOGI ROCK BAND
TUNYOGI ROCK BAND
TUNYOGI ROCK BAND
TUNYOGI ROCK BAND
TUNYOGI ROCK BAND
TUNYOGI ROCK BAND
TUNYOGI ROCK BAND
Rögzítette:
The 7th Evil
2011. január 15., szombat, 12:21
Utolsó módosítás:
The 7th Evil
2013. január 16., szerda, 13:12
Szerkesztés:
szerkesztes
TUNYOGI ROCK BAND
A Tunyogi Rock Band (rövidítve TRB, korábban Tunyogi Band) magyar rockegyüttes, amely frontembere, Tunyogi Péter után kapta a nevét.

Történet:

A P. Mobil 1985 végén felfüggesztette működését.
Ezután Tunyogi Péter egy időre külföldre ment vendéglátózni, a basszusgitáros Kékesi László pedig 1987 után megalakította a Bencsik Sándor Emlékzenekart, amely főképp P. Mobil-dalokat játszott.

Tunyogi Péter 1991-ben hazatért, ekkor az emlékzenekarból Kékesi "Bajnok" Lászlóval és Kalmár Gézával, továbbá a P. Mobil gitárosával, Sárvári Vilmossal megalakult a Tunyogi Band.

A dobos kezdetben az ugyancsak ex-P. Mobil-tag Pálmai Zoltán volt, akit Döme Dezső váltott. Az együttes főképp a P. Mobil-dalokat játszotta koncertjein. A közönség is nagyrészt ezt várta tőlük, megesett, hogy széklábakkal fenyegetőzve követelték bizonyos dalok eljátszását.

1994-ben a P. Mobil visszatért, ettől kezdve Tunyogi, Kékesi és Sárvári párhuzamosan játszottak a két zenekarban, sőt, egy időre Döme Dezső is P. Mobil-tag lett, éppen arra alapozva, hogy volt rutinja a dalok játszásában. A párhuzamos működés azonban egy idő után feszültségekhez vezetett.

1997 elején Tunyogit és Kékesit kitették a P. Mobilból, ekkor a Tunyogi Bandre alapozva létrejött a Tunyogi Rock Band (TRB).

A billentyűs és zenekarvezető Zeffer András lett, akit szintén ekkor küldtek el a P. Mobilból. Sárvárit (aki maradt a P. Mobilban) Závodi János váltotta, a dobos pedig az előző évben az Eddából távozó, az 1980-as években a P. Mobilt is megjárt Donászy Tibor lett. Innentől kezdve saját szerzemények és stúdióalbumok is készültek (legismertebbek: A tegnap itthagyott, Boszorkányrepülés, Öregesen, Szárnyakon szédülő) bár a P. Mobil-dalok is műsoron maradtak a koncerteken, valamint Závodi miatt játszottak néhány dalt a Piramistól is.

2004-ben Tunyogi Péter gerincműtétje miatt egy ideig az éneklés abbahagyására kényszerült. A zenekar the Rock Band néven, továbbra is TRB rövidítéssel nélküle működött tovább.

2005-ben Tunyogi főképp a Cs.Í.T. és az Időgép zenekarok fellépésein vendégszerepelve tért vissza a színpadra, utóbbi együttes tagjaival egy ideig Tunyogi Band néven játszottak együtt.

Tartós visszatérésre a következő évben került sor, Új Tunyogi Band néven. A korábbi tagok közül visszatért Döme Dezső és Kalmár Géza, a gitáros pedig Fischer László lett a Korálból.

2007-ben Tunyoginak sikerült igazolnia, hogy a TRB csak a Tunyogi Rock Band rövidítéseként használható, így az együttes visszakapta 1997-2004 közötti nevét.
Abban az évben újabb tagcserékre került sor, Tunyogi mellett csak Fischer maradt az addigi tagok közül, ugyanakkor visszatért Kékesi.

2008. november 1-jén a Rocktogonban koncert előtt Tunyogi Péter rosszul lett és a lépcsőről leesve súlyos sérülést szenvedett. Nyolc nappal később elhunyt. A TRB ezzel befejezte működését, utódjaként 2009-ben Kékesi és Fischer megalakították a Zöld a Bíbor Bandet. Vele párhuzamosan Kékesi újjáalakítja a TRB másik két tagjával (Bazsó, Szabó) saját zenekarát a Bajnok Rock Team-t.


Tagok:

Tunyogi Band: (1991-1997)

Tunyogi Péter Ének
Kékesi László Basszusgitár
Sárvári Vilmos Gitár
Kalmár Géza Billentyűs hangszerek
Pálmai Zoltán - Dob, Ütőhangszerek (1991-?)
Döme Dezső - Dob, Ütőhangszerek (?-1997)

Tunyogi Rock Band: (1997-2004)

Tunyogi PéterÉnek
Zeffer AndrásBillentyűs hangszerek
Kékesi LászlóBasszusgitár
Závodi JánosGitár
Donászy Tibor - Dob, ütőhangszerek

Tunyogi Band (2005)

Tunyogi Péter Ének
Váradi TiborBasszusgitár
Sándor CsabaGitár
Balczer IstvánBillentyűs hangszerek
Gulyás Imre - Dob, ütőhangszerek

Új Tunyogi Band (2006-2007)

Tunyogi PéterÉnek
Berkes KárolyBasszusgitár
Fischer LászlóGitár
Kalmár GézaBillentyűs hangszerek
Döme Dezső - Dob, ütőhangszerek

Tunyogi Rock Band (2007-2008)

Tunyogi PéterÉnek
Kékesi LászlóBasszusgitár
Fischer LászlóGitár
Szabó PéterBillentyűs hangszerek
Bazsó József - Dob, ütőhangszerek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.053 seconds to render