Riverside – Vale Of Tears – új koncertvideó

Vale Of Tears címmel mutatta be új koncertvideóját a lengyel progresszív metalos Riverside zenekar. Videójuk mellé az alábbi üzenetüket osztották meg:

“Nagyon hiányoznak nekünk a színpadok, és reméljük, mihamarabb visszatérhetünk a turnézáshoz! Jelenleg egyébként különféle, régi és új projekten dolgozunk. Maradjatok türelemmel ezzel kapcsolatban.

A videót 2018-as Wasteland albumuk turnéján, a németországi Oberhausenben rörzitették.

Cryptworm – Cryptworm (2017) “kazettaismertető”

A magyar-angol tengelyen üzemelő, bristoli székhelyű Cryptworm jelenleg az első nagylemezén dolgozik, ez a kiadvány pedig az első demójuk újabb megjelenése. A hazai Total Darkness Propaganda leporolta a felvételt és kazettán tette elérhetővé a három dalt. A bandával a közelmúltban interjúztunk és a szombatonként megjelenő EP-s rovatban is megemlékeztünk az idei szörnyszülöttjükről. A duó tehát 2017-ben […]

Æolian – Viselkedésünk hatással van a saját túlélésünkre

A spanyol melo-death metalos Æolian november 20-án, The Negationist címmel adja ki második lemezét a Black Lion Records kiadásában. Lemezük első előzeteseként Momentum daluk szöveges videója nézhető meg, amiről így nyilatkozott a banda:

A Momentum egyfajta hívószó, figyelmeztetés azoknak, akik még mindig nem érzékelik a Föld környezeti állapotának súlyosságát. Ez a szám az emberiség utolsó esélyéről beszél: talán még visszafordítható mindaz a rombolás, amit bolygónk ellenében végeztünk. Fontos megjegyezni: A viselkedésünk hatással van a saját túlélésünkre is! A nagyvállalatok, a kormányok és az emberek alapvetően önző kapzsisága elveszi a figyelmet erről a problémáról, a Momentum pedig igyekszik visszanyerni azt… Nincs más választás. Most vagy soha!

Æolian – The Negationist

(Black Lion Records)

1. Momentum
2. We Humans
3. Animals Burned
4. Unseen Enemy
5. Blackout
6. Golden Cage
7. Bleeding Garbage
8. The Flood
9. Children Of Mud
10. Ghosts Anthem
11. Reborn

Indoctrinate – Éjfekete kifinomultságát

A bestiális extrém metalt játszó chilei Indoctrinate most pénteken Antilogos: Arcane Transmutation In The Temple Of Flesh címmel adja ki debütáló albumát. A banda az egykori Sadistik Goathammer hamvaiból  emelkedett ki és olyan legendák hagyományaira épül, mint a Sarcofago, Mystifier, Abhorer, Parabellum, Blasphemy és a Conqueror.

Nyolc dalos, 28 perces albumuk hosszú évek keserve eredményként születet meg, magába foglalva a banda okkultista aspektusait és éjfekete kifinomultságát, amiről máris meghallgatható két daluk.

Plague Years – Egy sötétebb, keményebb és gyorsabb lemezt adtak ki

Szeptember 18-án, Circle Of Darkness címmel jelent meg a death-thrash crossover Plague Years új lemeze,  melynek Paradox Of Death dalához egy friss videót is forgattak.

 “A Paradox Of Death egy középtempós durvulás. Ez az egyik kedvenc dalom – többek közt -, azért, mert ki van emelve benne Mike (Jurysta) fantasztikus dob-játéka. Maga a dal egyébként egy besúgó meggyilkolásáról szól, aki elárulta a saját társait. A hűséget sosem szabad felbontani. Nincs kegyelem a patkányoknak.” – mondja Eric Lauder gitáros.

Teljes albumuk az alábbiakban hallgatható végig, amiről Lauder így nyilatkozott: “Ezzel az albummal szeretnénk kikövezni a saját utunkat a metal erdejében. Egy sötétebb, keményebb és gyorsabb anyagra kell számítanotok. Ennek pedig az-az elsődleges oka, hogy mindannyian részt vettünk a dalszerzésben és a produkciós munkálatokban.

Bongtower – Egy kis stílusváltás

Az orosz pszichedelikus stoner doom Bongtower Anna Pisarenko (◭ANNA PEACE◑) énekesnővel és számos vendégzenésszel készítette el Last Summer Days című új albumát. Anna hangjával meglehetősen megváltozott a zenekar korábbi stílusa, iránya. Lemezükre kilenc karcos, amolyan “B-oldalas” narratív felvezetéssel előadott dal került fel.

Celestial Season – 20 év után új albummal térnek vissza

20 év után új albummal tér vissza a legendás holland doom banda a Celestial Season. A ’90-es évek elején alakult doom / death metal csapat eddigi két albuma (Forever Scarlet Passion – 1993, Solar Lovers – 1995) jelentős hatással volt a műfajra. Október 23-án megjelenő The Secret Teachings albumukkal debütáló lemezük hangulatát és történetét folytatják.

“Új albumunk magvai hosszú éveken keresztül nőttek és fejlődtek. Ez idő alatt pedig úgy éreztük, hogy teljessé kell tennünk a kört, amit három évtizeddel ezelőtt megkezdtünk. A The Secret Teachings egy személyes hangvételű album, egyben egy hatalmas főhajtás azon elkötelezett rajongók előtt, akik kitartóan támogattak minket az évek során” – mondják új lemezükről.

Hamarosan megjelenő albumukról elsőként For Twisted Loveless című számukat osztotta meg, amit így kommentáltak:

25 évvel a klasszikus Solar Lovers album megjelenése után, büszkén mutatjuk be első új dalunkat következő lemezünkről, a Burning World Records jóvoltából megjelenő The Secret Teachings-ről! Azért választottuk a For Twisted Loveless’dalt, mert ez az album leginkább reprezentatívabb tétele; remek ízelítőt ad a lemez sokszínűségéhez és változatosságához. Reméljük, élvezitek a zenét, legalább annyira, amennyire mi élveztük az album megírását!

Kaunis Kuolematon – A melankólia szépségei

A finn death doom metalos Kaunis Kuolematon november 27-én, Syttyköön Toinen Aurinko címmel megjelenő albumán újra elhozza a melankólia szépségeit. Első előzetesükként Kylmä Maa videójuk nézhető meg, amit így kommentáltak:

A videó és a dal is a melankólia és a magány vágyáról szóló. Hangsúlyt kell adnia a borzongásnak és a melankóliának, de nem létállapotként, hanem sokkal inkább annak lehetőségeként, hogy a dolgokat olyan szépen lássák, amilyenek.”

Vous Autres – Hallgasd meg új lemezüket

A sötét atmoszférájú modern post-black metalt játszó francia Vous Autres duó (β: vokálok, ₣: gitárok, basszusgitárok, szintetizátorok, vokálok) szeptember 25-én jelenteti meg Sel de Pierre című új albumát, amit kiadójuk a Season of Mist jóvoltából már most végig hallgathattok.

A Sel de Pierre a remény csillogását képviseli jelen világunk sötét hangjai között.” – olvasható közleményükben.

Knife – új EP-t adtak ki

A koszos hangzású black speed ​​punk metalt játszó német Knife a napokban Locked In címmel adta ki új 4 dalos EP-jét kazetta formájában, a svájci METALWORLD kiadásában. A kiadvány mindössze 100 példányszámra korlátozódik, amiről máris itt van két gyilkos videójuk.

szeptember 26.,
október 02.,
október 03.,
október 16.,