AC/DC – Shot In The Dark – dalpremier

PWR/UP címmel november 13-án jelenik meg az AC/DC új albuma, amit egy teljesen új felállássál készítettek el: Brian Johnson énekes, Phil Rudd dobos, Cliff Williams basszusgitáros, Angus és Stevie Young gitárosok. Lemezük első előzeteseként máris itt van Shot In The Dark című daluk.

Mike Fraser, a csapat hangmérnöke egy korábbi interjújában így nyilatkozott az albummal kapcsolatban:

Angus Young három-négy teljes dallal, illetve szekérderéknyi ötlettel és dalkezdeménnyel érkezett a helyszínre, amelyek javarészt még a néhai Malcolm Younggal közös jammelésekből születtek. Ezek közül aztán Brendan O’Brien producerrel közösen válogatták ki, mit érdemes véglegesre kidolgozni. Szóval nagyrészt ezekre a riffekre és témákra támaszkodtak. Angusnak talán három vagy négy befejezett, csaknem kész dala volt, nem is emlékszem pontosan. Ezekhez csak apróbb kiegészítések kellettek. Miután összeillesztették a dalokat, indulhatott a felvétel. Nagyjából egy nap kellett az összerakáshoz, aztán jöttek és elnyomták a nótát. És ahogy ezek a srácok dolgoznak, nagyjából minden élőben megy a stúdióban. Azt hallod, amit játszanak. Elég gyorsan feltolják, amit kell. Nagyon jól tudnak együtt dolgozni, hiszen olyan régóta együtt vannak már, az AC/DC egy egység. Igyekeznek a maximális energiát belevinni a dalba, ezért is dolgoznak élőben, úgy mint a bulikon. Hatalmas koncertbandáról van szó. Szóval, igen, nagyjából minden úgy zajlott, mint a legutóbbi lemeznél, a Rock Or Bustnál.

A hangzásról nem is igazán beszéltünk, hiszen van egy ikonikus megszólalásuk. Minden egyes lemeznél nagyjából ugyanaz a cél. Amikor csak velük dolgoztam, mindig ugyanolyan erősítőket használtak, Marshallokat… Sosem próbáljuk túlgondolni a dolgot. Nekünk össze kell rakni a cuccot, annak meg a lehető legjobban kell szólnia, aztán jönnek és teszik a dolgukat. Angusék sosem üldögélnek ott, nem játszogatnak órákon át, nem tekergetik a gombokat. Nekünk kell készen állnunk, mert ha elkezdenek játszani, akkor beindulnak. Azt már el kell csípnünk. Hangmérnökként mindig készen kell állnom, mert bármikor jöhetnek, hogy rajta, nyomd le a gombot, felvétel. Szóval, a hangzással kapcsolatban nem volt tervezgetés, mert megvan a saját hangzásuk. Csak azt kell elcsípni.”

AC/DC – PWR/UP

(Columbia)

1. Realize
2. Rejection
3. Shot In The Dark
4. Through The Mists Of Time
5. Kick You When You’re Down 06. Witch’s Spell
7. Demon Fire
8. Wild Reputation
9. No Man’s Land
10. Systems Down
11. Money Shot
12. Code Red

február 06.,
február 24.,
március 11.,