KICSI A BORS, DE ERŐS – EP VÁLOGATÁS #128

Eljött az újabb underground csemegék ideje. Ma elkalandozunk a misztikus éjszakai lények rideg, horrorisztikus és sokak számára romantikus világába, valamint hétköznapi létformán sivárságának sötét oldalára. Majd magyar módra vigadunk a death/thrash és a crossover hardcore féktelenségében, amit egy erős atom szőke svéd punk / sludge orientált feszességgel bikázunk meg.

Beastial Majesty 

A Beastial Majesty  egy új sötét entitás, akik az okkult vonatkoztatású Ordo Vampyr Orientis nevű földalatti társaság, valamint a Babylon Doom Cult Records kiadásában hozták ki első EP-jüket. A formációról annyit lehet tudni, hogy a vámpír black metalos Bat Magic (ők EP sorozatunk 112. számában szerepeltek) művésze OVO és The Impaler, a dobos működteti. Két tételes The Night of the Hunter címet kapott mini-lemezük a black és a death metal misztikus, bizarr és egyben mizantróp keverékét hozza. Persze témáik azért annyira nincsenek túlmisztifikálva, mind két műfaj erősségeit remekül hozzák, amikhez a kellően okkult hangulat és a likantrópia varázsa is jelentősen hozzá járult. Szóval vérfarkasok és egyéb éjszakai állatok…  Jó vadászatot!

Oratory

A sludge és a hardcore metal gyökereiből építkező szélsőséges death metalt játszó ausztrál Oratory május közepén hozta ki Inner Pyre című bemutatkozó EP-jét, amire három bitang erős nóta került fel. Dalaikban leginkább a hétköznapi ember életének sivárságára, valamint pszichénk sötét oldalaira koncentráltan.  Az egész egy nyers, harcias zakatolás, egy neandervölgyi metal orgia, amin egy színpadon egyszerre játszik a Celtic Frost, a Dismember, a Sepultura, a Death Side és az Autopsy. Remek érzékszervi traumát tudnak okozni hallójáratainkban és az ingerküszöb alatti neuronjainkban is egyaránt.

Decongest

A Decongest egy új budapesti death/thrash metal banda, melynek tagjai Zsákai Tamás énekes, gitáros, Szigeti Márton gitáros, Gál Ferenc basszusgitáros és Binder Gáspár dobos. A hazai underground színtér ismeret és nem annyira ismertebb tagjai által létrehozott új zenekar (projekt) bemutatkozó háromszámos demóját a ’90-es évek (Bolt Thrower, Morbid Angel, Slayer, Napalm Death) death, tharsh és némileg a grindcore – punk hatásait domborítják ki, amikhez húsba vágóan éles Jeff Hanneman-szerű szólókat párosítottak. Túltolva nincs rajta semmi… ki.aszott jó anyagot csináltak. Jöhet a folytatása, már most!

Nembutal Sleep

A stockholmi hardcore punk / sludge duó a Nembutal Sleep minden féle felhajtás nélkül hozta kis 7 tételes EP-jét. Rövid, gyors és erőszakos dalaik igazi bombákként robbannak bele az arcunkba, amiknek erejét a műfaj ’80-as évek végi és a ’90-es évek eleji hatásai (Eyehategod, Buzzoven, Carnivore, Sheer Terror, Siege) adják. Mindezekhez jön egy csipetnyi sötétebb árnyalatú stoner /sludge hangulat, amitől igazán feszes, és némileg belassult is lesz az egész. A keményebb punk-orientáció csak hab a tortán. Dalaik témái, úgy is mondhatnánk az utcán hevertek… Háborúk, éhezés, környezetszennyezés, globális és társadalmi problémát, amikre ha nem is gyógyír a zenéjük, de némileg relexálja benned a felgyülemlett gőzt.

Two Worlds One (Tx Wx Ox)

A Two Worlds One (Tx Wx Ox) nevű “NYHC” projektet a legendás amerikai hardcore fanzine a Bullshit Monthly készítője Mike Bullshit és a hazai thrashcore / fastcore / crossover őrült Crippled Fox két tagja Speedy Gonzales és Fox of Grind régi barátságuk sokáig érlelt ötlete hozta össze. A srácok a múlt hónap során 13 dalt vettek fel 11 perc alatt, melyekből EP-jükre 5 lendületes, a ’80-as, ’90-es évek szteroidos hardcore/punk/thrash vonalából fakadt dal került fel. Ezek történelmi valóságon, mint például az 1921-es Tulsai faji mészárlásról, mentális egészségzavarokról, valamint Mike BS önéletrajzi jellegű élettapasztalatairól szolnak. A mini-lemezen Speedy G. gitározott és basszusgitározott, a Fox of Grind dobolt és Mike közel 10 év után újra mikrofont ragadott.

Pantera Pantera
május 30.
Powerwolf Powerwolf
június 04.