Twilightning
Swinelords

(2007)
Avatar
2007. március 25.
0
Pontszám
8

Előre bocsátom a Twilightning zenekarról még sosem hallottam. Meglepődtem mikor megtudtam hogy már három nagylemezt és két kislemezt is kiadtak. A zenekarról a kiadó honlapján kívűl semmiféle infót nem tudtam beszerezni. Ez szintén érdekes mert elég jó kiadójuk van,mégpedig a Spinefarm records. Hozzájuk tartoznak, aki esetleg nem tudná, a Finntroll, a Nightwish, a Children of Bodom, a Norther és az Entwine zenekarok is.

Akkor valamit a zenéről. Megpróbáltam beszerezni néhány korábbi kiadványukat, de csak a Bedlam című kislemezuket sikerült, ami 2006-os kiadás, és szerintem borzalmas. Még jó hogy csak 5 szám volt a korongon. Ami változás a kislemezhez képest, hogy nem használnak már billentyűs hangszereket, ez szerintem kimondottan jót tett nekik. Régi Helloween-t idéző középtempós technikás metál témák váltogatják egymást a lemezen, amely egyre jobban tetszik, minél többet hallgatom. Heikki Pöyhia énekes hangját idővel megszoktam, de a véleményem továbbra is az maradt, hogy egy képzettebb hangú énekessel ez a lemez nagyobbat szólt volna. A gitárszólókkal és a szólómunkával viszont nagyon meg vagyok elégedve. A Ville Wallenius, Tommy Sartanen páros elég jól hozza a Helloween-es Conceptionos témákat. A With The Flow-ot hallgatva, ami talán a legjobb szám a lemezen, jutott eszembe először a Conception neve. Ők ugyan kicsit komplexebb metálban utaznak, de ez a lemez mindekképpen eszembe juttatja őket, és szerintem ez a két gitárosnak köszönhető. Kiváló munka.

Összegezve aki szereti a fogós refrénekkel tűzdelt és minőségi gitármunkával megáldott metál zenét, mindképpen adjon nekik egy esélyt.

Glenn Hughes Glenn Hughes
április 29.
Walpurgis Night Walpurgis Night
április 29.
Moonstone Moonstone
május 01.