Dusty Chopper – Back On The Road

 
A budapesti Dusty Chopper néhány évnyi szünet után újra visszatér a hazai metal zenei véráramba. A redneck southern metalt játszó trógerek most egy megújult felállással és egy vadonatúj videóval jelentkeztek, amely kapcsán egy villáminterjú keretében beszélgettem velük. Az alábbiakban megtudhatjátok, hogy nem csak a banda felállásában, de stílusában is történtek némi változások. 
 

– Üvd az uraknak! Akkor ha lehetne foglaljátok össze, hogy mi is történt a bandával a kis kényszerpihenőtől az újjáalakulásig.

Boris: Üdv újra! Összefoglalva annyi történt, hogy miután pár éve feloszlott a zenekar, visszatértünk egy kicsit a régi stílusunkhoz és megcsináltuk a most is futó Symmetry Of The Void zenekart, amiből Levente kiszállt egy idő után átadva trónját Gyurkó Bencének, és ekkor jött pár hónapja az ötlete annak, hogy újra megcsináljuk a Dusty Chopper-t új tagokkal. Először csak kósza hobbyként, majd annyira flottul működött a dolog, hogy felvettünk egy single-t, és forgattunk hozzá egy videóklippet is.

– Gondolom a zeneirányvonal továbbra is a redneck mocsok rock n roll?

Boris: Kicsit más megközelítéssel, de igen! Ez nálunk szerintem nem nagyon fog változni.

Levi: Koncepcionalis váltás nem volt, de kicsit más zene gurul ki most belőlünk. Persze témának megmaradt a ser, a motorok, a csecsek és a mocsár. De szerintem jelenleg kicsit kevésbé vagyunk southernesek.

Balázs: Ez teljesen legit, picit „biker” vonalban ment el, de továbbra is üt, mint a falusi guggolós… ha-ha.

Zsolt: Jön, ami jön! Ha oda fog baszni és ha beleillik a koncepcióba akkor megvalósítjuk. Ha meg nem illik bele, akkor bebaszunk és kitalálunk mást. Amúgy csá, Zsolti vagyok az új bőgős.

 

– Mondhatni némi portfólióváltás. A dalt hallgatva azt mondatni, hogy a klasszikus badass ditry rock találkozik a southernes ízekkel a zenétekben?

Boris: Abszolút!

Balázs: Yep

– Kicsit beszélnétek a dalról és a klipről?

Borisz: Az új szám és a klip magáért beszél, de erről nyilatkozzon Don, az új énekesünk.

Balázs: Kevesebb mocsok, több lőcs! De komolyan… A dal a visszatérésről szól, benne van a nevében is: Back On The Road.

– Akkor összefoglalva új Dusty, új dal, esetleg új lemez, koncertek?

Balázs: Hát… az az igazság, hogy már van vagy három kész és kettő félkész új dalunk. Lemez szerintem később… nagyon később. De lesz rajta pár igazi agyeldobós, whiskey-nyakalós, tombolós nóta, meg olyan is, amitől azonnal kiserken a szakállad, még nő létedre is… ha-ha.

Borisz: Remélhetőleg legkésőbb ősszel jelentkezünk egy teljes EP-vel is, mivelhogy már ennyi számot sikerült írni. Júliusban egy Horvát motoros találkozón a színpadra is visszatérünk az meg hogy hogyan merre tovább egyelőre egy jó kérdés.

 
 
– Zárásként. Jó pár évet kihagyva, hogy látjátok a hazai hasonszőrű zenei felhozatalt? Mondhatni azóta gomba módra szaporodtak a bandák.

Borisz: Hazai felhozatalról ezen a színtéren egyelőre én személy szerint nem tudok nyilatkozni, eléggé ki voltam vonva a forgalomból egy másik irányzatban a legutóbbi 3, 3 és fél évben. De ha neadjisten valaki kooperálni akarna mint régen, pesti, vidéki, vagy akár külföldi bulikban, semmi rossznak nem vagyunk elrontói.

– És amit már az elején kellet volna. Mutassátok be a zenekar új felállását!

Borisz: Levit és engem ismertek! A másik két új fasz Buza „Don” Balázs ének, és Harsányi Zsolt az új bőgősünk.

– Srácok, köszönöm! És várjuk az EP-t!

Borisz: Meglesz-meglesz! Most azonban klippremier!

Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.
Hatebreed, Crowbar Hatebreed, Crowbar
június 17.
Agnostic Front Agnostic Front
június 18.
Wayfarer, Dreadnought Wayfarer, Dreadnought
június 19.