Leander Kills, Nova Prospect

Már hónapok óta figyelemmel kísértem, mi is várható a nagyszabású nyári Leander Kills koncerten. Ígértek kemény pankrációt, és egész estés szórakozást. Mindkettőt megkaptuk.

Az estét a kecskeméti Nova Prospect zenekar nyitotta. 2007-ben alakultak, de a koncert során olyan lendülettel és energikus előadásmóddal találjuk szemben magunkat, ami magával ragadó. A korai időpont ellenére nem lézengő emberekről, hanem masszív közönségről tudunk beszámolni. Besnyő Gabriella, énekesnő dinamikus volt végig, nem félt használni a buborékfújót és a megafont sem. Az utolsó dalnál, Amíg van benned élet, Kerecsen Laci is megmutatta karcos énekhangját. (Kerecsen Lacit a New Friend Request énekeseként ismerhetjük. )


Az előadásuk után nem kellett sokat várni a beharangozott pankrációig. A ring a nézőtéren lett kialakítva, úgy, mintha egy rendes sportcsarnokban vagy edzőteremben történne a mérkőzés. Ezelőtt testközelből nem láttam ehhez hasonlót sem, így árgus szemekkel figyeltem a különböző összecsapásokat.
Láthattuk küzdeni a ringben Icarust, Ozzyt, Dovert és Kapitányt is. Az est egyik különleges erőpróbája a 4 a 4 elleni játszma volt. Olykor már a küzdőtéren kívül történtek a különleges ütések és rúgások, aminek szabályosságát nem tudtam megítélni. A közönség hangos kiáltásokkal és a nevek skandálásával buzdította a pankrátorokat. S mint ahogy elhangzott is a kemény dalokat a kemény pofonok vezették föl.


Az egyórás látványos és véres show után, este 9 óra előtt nem sokkal, a Leander Kills lépett a színpadra. Az ízléses intro után a Te leszel a párom című dalt csendült fel elsőként. De hallhattuk a Szerelmetlen dalt, a legújabb klipes dalt, a Madárt éppúgy, mint a Ketten egyedül vagy Híd című szerzeményeket.
A zenekar a tavaszi bemutatkozó koncertje óta sokat fejlődött, mind a színpadképet, mind az összeszokottságot tekintve.

http://www.youtube.com/watch?v=fl_6yVde0r4&


Köztudott, hogy Köteles Leandernek és Czifra Mikinek van egy másik projektje is, az Amigod, ahol Maczák Márkkal és Fábri Jingissel kiegészülve adnak koncertet. Ez a formáció adta elő az Este van című dalt, aminek láthatóan nagy sikere volt.
De nincs koncert a már 7 éves Csak te, a Viharom tavaszom, az Eurovízióba is beküldött Lőjetek fel vagy az Ördög naplója nélkül. Az estét nem kellett túlélni a Túlélő és a Szeresd bennem nélkül.A visszataps után a Tankcsapda Lopott könyvek című száma is elhangzott, amelyhez külön videó is készült. Ezt követően egy igazán különleges dobszólóval kápráztatta el a közönséget Jankai Valentin.Miközben Leander a színpad előtti ringbe ért, ahol Icarusszal (pankrátor) előadták a közös szerzeményüket, a Valami folyjon-t. Az est zárásaként, a 8. főbűn is elhangzott. A közönség torkaszakadtából üvöltötte a dalok szövegeit, mindenki mosollyal az arcán figyelte a srácokat és átadta magát a zene örömének.

Leander Kills, Nova Prospect: 2 komment

április 17.,
április 24.,
április 27.,
április 30.,