Zúzás Szegedi módra: Crippled Fox / Apoptosis / Cornix / Molis Sepulcrum koncertbeszámoló

Talán nem túl bátor kijelenteni, hogy január 28-án pénteken a szegedi Grand Café volt a leghangosabb hely az egész városban. A hely mindig is az élen járt a helyi underground támogatásában, és ezalatt nem csak a zenei frontra kell gondolnunk. Az érdeklődés nem meglepő módon nagynak számított, ezt jól jelezte, hogy a hely a kezdés előtt már másfél órával már meg is telt a bulira várakozók garmadájával.

A buli nem sokkal este tíz után startolt, és a helyi viszonylag új grindcore társulat, a Cornix fogadta elsőként a tombolni vágyókat. A hatás megvolt: nyakak nyögtek, sörök borultak (reám is egy korsóval) és indult a pogó – tökéletesebb nyitást nem is kérhettünk volna! Ezután rövid szünetet követően (egy kisebb átrendeződéssel egybekötve a banda összetételében), fel is állt a következő szegedi formáció, az Apoptosis. Műfajilag a grindról thrash-grindra kapcsoltunk át, és folytatódott a zúzás. A hatás ugyanúgy megvolt, kifejezetten élvezetes produkció volt, és garantálhatom, hogy legutóbbi lemezükről (Fuck Your Progress) ismert számaik élőben is ugyanúgy mélyen hasítanak.

Utólag visszagondolva a sorrend nem is lehetett volna jobb, hiszen ezután a budapesti crossover/thrash/hardcore Crippled Fox vette át a színpadot. A helyszínről annyit mindenképpen tudni kell, hogy nem egy hatalmas koncertteremről beszélünk, így azt a vadulást, ami ezalatt a fellépés alatt ment, azt egyszerűen látni kell különben el se hinné az ember. A hangulat őrületes volt, szinte vibrált a levegő az adrenalintól! A srácok irdatlan show-t csináltak, még egy kellemetlen húrszakadásból is egy fenomenális improvizált jam kerekedett.

Zárásul a szintén szegedi Molis Sepulcrum foglalta el a színpadot, és rövidesen fel is dördültek a csontzúzó old-school death metal riffek. A hatás lehengerlő volt, nyak nem maradt edzetlenül. Sajnos az idő haladt szélsebesen, és csak néhány szám fért fel a menüre a Left for the Worms c. EP-jükről, pedig ebből még biztos repetáztunk volna szívesen.

Sok köszönet a képekért Takács Borisznak! (@B42DiY)

Összességében fantasztikus este volt, igazán hiánypótló volt, amit a fokozott érdeklődés is jól igazolt. Reméljuk gyakrabban akadnak majd még hasonló koncertek itt az ország déli pólusán is. Biztos vagyok benne, hogy egy darabig emlegetni fogjuk még ezt az alkalmat, és külön köszönet a szervezőknek, nagyon hálásak vagyunk érte, hogy ez megvalósulhatott!

Lowland Fest 2024 Lowland Fest 2024
június 25.
Tom Morello Tom Morello
június 30.
Toxic Weekend 2024 Toxic Weekend 2024
július 03.
Richie Kotzen Richie Kotzen
július 03.