Kamlath
Stronger Than Frost

Infam
2011. május 13.
0
Pontszám
7.5

A Kamlath névvel bíró formáció 2008-ban alakult a fagyos orosz télben, a szibériai Krasnoyarskban. Eddigi egyetlen rögzített hanganyaguk a talán leheletnyit klisésen hangzó Stronger Than Frost című nagylemez, ami ez év március 29-én olvadt ki a jégtakaró alól.

Sokszor éri vád a zenekarokat, hogy nem megélt dolgokról prédikálnak, a Kamlath szövegíróját azonban még véletlenül sem érheti rosszallás emiatt, mivel ők aztán valóban tudják mi az a kietlen fagy, hiszen az örök tél birodalmában élnek és alkotnak.

Az Isghert hallván azonnal egy párhuzamot véltem felfedezni a Katatonia által prezentált zenei világgal, ezért is vélem tévesnek a banda önmeghatározását, szerintem ez vegytiszta doom metal, s nem pedig dark, vagy bármi egyéb. A Kamlath karakteres dalainak záloga kétségtelenül Mike Wead gitáros, akit gondolom nem kell bemutatnom, hiszen olyan csapatokban szaggatta a húrt, mint a Candlemass, King Diamond, vagy épp a Mercyful Fate. Szóval az ő hatása dominál a lemezen érzésem szerint, az érett gitárjáték és a tudatosan felépített dalstruktúrák profizmusról árulkodnak. Egyetlen mínuszpontot vésnék eme recenzió negatívumait felvonultató oldalára, ez pedig Marco Benevento énekes szürke és egyhangú, semmi változatosságot nem prezentáló teljesítménye.

A doom stílus kedvelői részére dedikálnám elsősorban a lemezt!

Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.
Glenn Hughes Glenn Hughes
április 29.