Amorite
Final Entropy 'EP

(szerzői kiadás • 2016)
Armand
2016. október 16.
0
Pontszám
8
Az old-school death metalos Amorite 2015-ös Invisible Fire lemezével egy olyan meglehetősen karakteres, erős albumot tett le az asztalra, ami méltán kapott jó fogadtatást mind a hazai, mind a külföldi földalatti zene világától. A kezdetekben csak két tagú projektként, Szabó Péter – dobok, ének és Keszi Csaba – gitárok, által működő banda időközben négy főre duzzadt. Katona Rajmund (1KillEmbrace, Agregator) basszusgitáron, Sass Márton (ex-Amadea, Endless River) pedig énekesi poszton stabilizálta a csapat felállását. 
 
 
Az új tagok energiájától és profi zenészi tudásától megerősödött zenekar a nyár folyamán adta ki új négy dalos, Final Entropy címre hallgató kislemezét, ami egy „a sci-fi világába kalandozó, pusztító zenei utazás.”

 

Az EP-t nyitó Last Journey To Outer Space már a kezdetektől agresszív tempót diktál. Feszes, extrém gyors sikálásai csak a pár pillanatig tartó kozmikus szinti hangon rezonáló pszichedéliák törik meg, ami után egy klasszikus ˝mélyről bömbölő˝ death metalos hörgésekkel tarkított hipersztrádán száguld tovább, hogy egy kisebb pihenőt engedélyezzen a Silence Of Origin nyúlfarknyi akusztikus-progresszív kikötőjében. Az ezt követő Fading Into Dark Matter szintén erős gyökerekkel kapaszkodik a korai ’90-es évek enyhén thrash/death fűrészgép groove kompozícióihoz, amiket gyilkosan kaszaboló black metalos betétekkel és károgó sikoltásokkal zúznak szét, hogy végezetül ismételten egy újabb prog-akusztikus témába vesszenek bele.  A záró Final Doom-tól azt várnák, hogy némileg visszafog a tempóból, amit párszor meg is tesz ugyan, de itt is a jó öreg kaszaboló halál tempók dominálnak.

Az Amorite old-school death metal sci-fijére azt kell, hogy mondjam, erősen érezhető rajta a fejlődés, ami a debüt Invisible Fire albumuk óta a csapat zeneiségén végbe ment. Ez gondolom nagyrészt köszönhető az új tagok, a friss vér érkezésének és az EP ötletesebben összerakott – ha nem is annyira sokrétű – kompozícióinak, amiket csak még jobban kihangsúlyoz a Papp Norbert győri grafikusművész által készített sötét hangulatú borító.

Glenn Hughes Glenn Hughes
április 29.
Walpurgis Night Walpurgis Night
április 29.
Moonstone Moonstone
május 01.