Blow Your Brains Out
The Big Escape

(Quality Control HQ • 2023)
BB94TM
2023. szeptember 21.
0
Pontszám
10

Unod a NYHC-t? Várj még egy percet, mert ezt hallanod kell! Itt van öt fickó, olyan bandákban tolják, mint az Inside, Stand United, Civil Defense, stb. Ugye már érted, hogy HARDCORE? És ez nem a sokadik keleti parti száraztészta, amiről a részeg harrington dzsekis fazon fröcsög neked a pultnál, hogy eztmuszájmeghallgatnóód! Illetve keleti, de teljesen más ország. Ez Tokyo hardcore! Blow Your Brains Out! Gondolj a The Abusedre, rögtön le fog esni az is, honnan a név és a borító. Fullos omázs. Már 2019-ben összehozták a bandát, egy demo is megjelent. Érdemes meghallgatni, hasonló minőség, lesznek ismerős pillanatok, ha a friss már megvolt. Kár, hogy ennyit kellett várni rá, nyilván nekik is bekavart A Nagy Vész. Ez a csapat viszont mostanra ért össze igazán.

Szóval ugrottunk tízezer kilométert, de az alma itt is romlott. Élhetsz a világ egyik legdrágább városában, ha nyitva van a szemed, tudni fogod, mi van. A cukormáz alatt minden rendszer egyforma. Ez pedig egy rohadt dühös zene! The Big Escape – meghallgatod ezt a lemezt, és csak néhány percre is, de elmenekülhetsz az őrülettől. Nagyon egyben van az anyag. Bő tizenöt perc az egész, és nincs egy felesleges pillanat. Kai az arcodba üvölti, miért olyan mocskos és korrupt az egész világ, amerre csak nézel. Kivéve a The Fighter, az a Rocky-filmekről szól. Miért is ne férne bele egy ballada a bunyóshoz? Amúgy az egyik legmaradandóbb dal a sorból. 2023-ban ezé az öt arcé a megtiszteltetés, hogy a hardcore definíciója legyenek. Ha valaki azt kéri, mutasd be a műfajt, nyomd be a BYBO-t. Mehet a mosh, hatalmas breakdownok, néha egy-egy szóló is megengedett.

És ismét 10 pont a japán fővárosnak! Saját hangja van a srácoknak, maximálisan az övék a Youth Crew scene öröksége. Egyes szakportálokon már a márciusi megjelenéskor az év anyagai közt emlegették, és rohadtul igazuk volt. Van, amikor egyszerűen tudod. Hát ez nagyon olyan. Remélem, évente lesz valami újdonság tőlük.

Mi fog történni veled, ha meghallgatod? Csekkold a borítót!

Nox Mortuorum Nox Mortuorum
december 02.
The Dead Daisies The Dead Daisies
december 03.